Patroner Til Salonriffel

Ammunition til salonriffel

Hos Jægeren og Lystfiskeren finder du alt, hvad du skal bruge til din salonriffel. Det gælder også et omfattende udvalg af patroner. Vær venligst opmærksom på, at du altid skal afhente patroner i vores fysiske butik i Aalborg. Det gælder uanset, om det er ammunition til salonriffel eller andre typer af våben. Vi har desværre ikke mulighed for at sende dem til dig – til gengæld er du altid velkommen til at få en personlig dialog med vores jagteksperter i butikken, når du henter dine patroner.

Vi glæder os til at se dig i vores hyggelige lokaler på Maren Turis Gade.


 

 

Hvad er karakteristisk ved patroner til salonriffel?

Patroner til en salonriffel adskiller sig fra andre typer af patroner ved at have et omkredsende kammer omkring bunden af patronhylsteret, der så antænder krudtet heri, som fungerer som projektilets drivmiddel. Selve teknikken blev opfundet helt tilbage i midten af 1800-tallet. Og selv om der løbende er blevet eksperimenteret med mange forskellige former og teknikker til affyring af projektiler, er patroner til salonriffel, som de ser ud i dag, en af de ganske få typer, der har overlevet den gennemgribende teknologiske udvikling, der har været på området gennem krige og den evige søgen på forbedring af jagtvåben, der altid presser våbenteknologien kontinuerligt fremad. 

 

Verdens mest populære type af ammunition

Faktisk var den allerførste patron, som blev opfundet af franskmanden Louis-Nicolas Flobert, også en .22 kaliber patron, som du også finder flere af her i vores sortiment. Den har således banet vejen for den klassiske type af ammunition til salonriffel, som så dagens lys i 1887 – en patron, der er en af de mest populære jagtpatroner, der overhovedet findes i verden, når man vurderer ud fra antallet af solgte enheder på verdensplan.

 

Patroner til salonriffel: Den omkostningseffektive ammunitionstype

Patronerne med den karakteristiske randtænding er noget billigere end andre typer af ammunition. Det er delvist fordi, at produktionsomkostningerne er noget lavere end andre gængse typer af ammunition, der kræver flere led i konstruktionen – og så er der heller ikke brugt lige så meget krudt. Derfor er patroner til salonriffel også tilsvarende billigere for dig, slutbrugeren, der skal bruge de små patroner i ny og næ.

 

Selvfølgelig bør man lige være opmærksom på, at det ikke er lovligt at anvende patroner til salonriffel til jagt i Danmark. De kan dog stadig bruges til regulering, hvor salonrifler og den tilhørende lette ammunition med lille krudtladning bruges til for eksempel regulering af råger, aflivning af mårer, der er fanget i fælder og lignende. Den billige ammunition til salonrifler gør det også muligt at træne sin basale jagtteknik og sine kompetencer som skytte – uden at skulle bruge den tunge jagtriffel hver gang. Her er der en del penge at spare på ammunitionen, mens man får trænet mange af de essentielle teknikker, som kan overføres direkte til, når man skyder med sin jagtriffel. Det gælder også selvom salonriflerne er præcisionsvåben, der tilnærmelsesvist er helt fri for rekyl og derfor er anderledes afslappende at skyde med.   

 

Køb ammunition til din salonriffel hos Jægeren og Lystfiskeren

Hos os får du lige præcis den type af ammunition, du har brug for. Det gælder uanset, om du er på udkig efter en særlig type af hylsterlængde. Vi har alt det, du skal bruge, på vores lager i Aalborg. Og du er naturligvis velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål om, hvad der adskiller den ene type patroner, du finder her på siden, fra den anden.

 

I vores nyhedsbrev og på vores sider på forskellige sociale medier kan du holde øje med tilbud på patroner til salonriffel. Her vil du naturligvis også kunne se andre tilbud og læse mere om de nyeste produkter og tendenser inden for jagt og våben i Danmark.

 

N.B.: Ammunition til salonrifler er kun til fysisk afhentning

Vi gør endnu engang opmærksom på, at vi ikke har mulighed for at sende dine patroner med posten, selvom du kan se dem her i vores webshop. Afhent dem i stedet hos os i vores butik i det centrale Aalborg, hvor du kan få nogle gode tips og tricks til at få det bedste ud af dit nye køb med på vejen. Det betaler sig i længden.