Fluestænger

Fluestang til fluefiskeri

Vil du i gang med fluefiskeri, hvor du fisker med fluer? Så skal du bruge en fluestang. Dem finder du lige her i vores udvalg af fluestænger til fluefiskeri. I vores store sortiment kan du være sikker på at finde den bedste fluestang til dig, dine ønsker og dit budget. Som altid kan du få vores råd og vejledning til at finde den rette model. Det kan du få, når du besøger os i vores fysiske butik i Aalborg eller ved at kontakte os. 


Guide: Hvordan fungerer fluefiskeri og fluestænger?

Forskellen på fluefiskeri og spinnefiskeri er kort fortalt den måde, hvorpå du bringer agnen ud til fisken. Med spinnefiskeri er det agnen, som udgør kastevægten, hvorimod det ved fluefiskeri er linen, som udgør kastevægten. Med fluestænger bruger du en flue, som typisk er fremstillet af hår og fjermaterialer, som agn, og vis formål er, at imitere enten en fisk, et insekt eller måske noget helt andet levende, som kan udgøre et måltid for en sulten rovfisk. Det er altså vægten af fluelinen, som sørger for at bringe fluen tilstrækkeligt langt ud til fisken. Fluen vejer nemlig oftest mindre end et gram. Du kan fiske med fluestænger efter stort set alle rovfisk i åer, søer, elve ved kyst, fjord og i put & take søer. Det eneste det kræver af dig, er at du har en fluestang og kompatibelt udstyr. Fluefiskeri kan selvfølgelig også udføres med bombarda, men det er en helt anden historie. Hos Jægeren & Lystfiskeren finder du alt, du skal bruge til fluefiskeri: Fluestænger, fluehjul, flueliner, kroge, forfangsmaterialer, fluer samt meget andet udstyr og tilbehør.

Guideline fluestang eller? Denne fluestang skal du vælge når...

Der findes mange fluestænger på markedet, så hvilken skal du vælge? Og hvad er den bedste fluestang til dig? Vi har mere end 30 års erfaring, så bare rolig, vi hjælper dig gerne til det rette valg. Hvad enten du vælger en Guideline fluestang, Orvis fluestang, Arctic Silver fluestang, Ron Thompson fluestang eller Shakespeare fluestang, så står vi klar med vores bedste råd og vejledning. Dit valg skal hovedsageligt afhænge af, om du skal bruge din fluestang til åen, søen, elven, kysten, fjorden eller put & take søen.

Fluestang til å, sø eller kyst: Hvornår skal du vælge hvad?

Fluestænger inddeles i klasser (AFTM) ud fra hvor mange gram de kan kaste. Så jo lavere klasse stangen har, vil stangens vægt oftest være tilsvarende lav. Fluestænger findes ofte fra klasse #2 til klasse #12. Men de mest almindelige størrelser er klasse #5, #6, #7 og #8. Ydermere findes der forskellige typer af fluestænger til forskellige formål. Den mest hyppige type fluestænger er de såkaldte enhånds fluestænger, der bedre kendes som singlehand-stænger. En enhånds fluestang er typisk en let og kort fluestang, hvor det kun er nødvendigt at anvende en enkelt hånd. De længste og mest kraftige fluestænger kategoriseres som to-hånds fluestænger, der også kendes som double hand fluestænger. Denne type stænger anvendes oftest til at fiske store laks og ørreder i brede og dybe vandløb. En 2 hånds fluestang fiskes, som navnet antyder, med to hænder. Hybriden mellem en en-hånds fluestang og en 2-hånds fluestang, betegnes som en switch fluestang. Switch fluestænger kan ofte være et glimrende stykke værktøj til de danske åer, eftersom den i mange tilfælde tillader overhånds- samt underhåndskast i det samme fiskevand. Switch stangen er mere let end de klassiske tohåndsstænger, der tit har det med at blive for kraftige til de danske fiskevande. Derfor kan Switch stængerne tit være en god mulighed, hvis der skal fiskes i åen, eftersom denne typer fluestænger ofte tilbyder de bedste muligheder i en given fiskesituation. De fleste producenter af fluestænger har serier specifikt til saltvand. Hos os finder du blandt andet saltvandsfluestænger fra brands som Guideline og Orvis.

Den bedste fluestang til put & take søen - og til begynderen

Hvis du er ny i fluefiskeri, anbefaler vi, at du vælger en let fluestang. Her vil en fluestang klasse #5, #6 eller #7 være oplagt. Det samme gælder ved fluefiskeri i put & take søer. Her vil en #5 eller #6 være at foretrække som fluestang til put and take.

Den bedste fluestang til fjord eller let kystfiskeri

Skal du fiske i fjord eller ved kysten, anbefaler vi en #5 og #6 til fjord og let kystfiskeri. Hvis du kan lide at fiske i mere grove forhold på den åbne kyst, vil en #7 eller en #8 fluestang til kysten ofte være den bedste mulighed.

Den mest alsidige fluestang er en klasse #7

Hvis du vil have en fluestang, der både er beregnet til åen, kysten og put & take, er en fluestang i klasse #7 et godt, alsidigt valg. Derfor anbefaler vi ofte en #7 fluestang som en begynder fluestang.

Fluestænger på tilbud

På vores side “Fluestænger tilbud” finder du et udvalg af stænger til fluefiskeri, der er sat ned i pris. Så leder du efter en fluestang på tilbud, bør du kaste et blik over denne side. Årsagen til at disse stænger er sat ned i pris har som regel to årsager. Enten er fluestængerne sat ned i pris, fordi det er modeller, som vi udfaser i vores sortiment. Siden “Fluestænger tilbud” repræsenterer dermed et restsalg på udvalgte fluestænger. Den anden årsag til at vores fluestang tilbud er, at nogle af fluestængerne er demo-stænger, som vi har haft med ude til arrangementer, hvor vi eller vores kunder kort har haft stængerne i brug - Eksempelvis i forbindelse med fluekastekurser. Demo-betegnelsen dækker dermed over en brugt fluestang, der har været anvendt i forbindelse med et af vores arrangementer. Disse demo-fluestænger giver dog anledning til køb af en billig fluestang, hvis modellen tages i betragtning. 

Køb også det rette tilbehør til din fluestang hos os

Når du køber en fluestang, skal du også have fat i tilbehør beregnet til din fluestang. Udstyr du skal bruge til din fluestang indebærer fluehjul, flueliner, fluebokse og fluer.

Køb et samlet fluesæt hos os

Her hos Jægeren & Lystfiskeren finder du også hele fluesæt beregnet til begyndere, put & take, geddefiskeri, åfiskeri, laksefiskeri samt fjord- og kystfiskeri. Her har vi samlet alt det, du skal bruge. Når du køber en samlet pakke, ved du, at du har alt det rigtige – og så er der ofte også penge at spare. Der vil også være mulighed for at spare gode penge via vores side “Fluestang tilbud”. 

Køb din fluestang - og alt tilbehør til fluefiskeri hos os

Du kan købe dine fluestænger, fluer og alt andet tilbehør hos os her i vores webshop. Du er velkommen til at gå på opdagelse her - og du er også altid velkommen i vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg. Uanset hvor i landet du bor, kan du altid få vores vejledning i, hvad der er den bedste fluestang for dig, valg af fluer og mere til. Du kan ringe til os på telefon 98 13 94 00 eller at sende din e-mail til kontakt@jogl.dk. Her i butikken dækker sortimentet over et bredt udvalg af singlehand, 2-hånds fluestænger samt switchstænger i et stort spænd af klasser. Hvis du har spørgsmål og ønsker vejledning, er vi hos Jægeren & Lystfiskeren privilegerede ved at have et par kyndige eksperter, der eksempelvis kan redegøre for forskellene på en Orvis fluestang og på en Guideline fluestang. Så du er yderst velkommen til at kontakte os med spørgsmål, uanset om du er erfaren eller nystartet fluefisker. Vores eksperter ville også kunne vejlede dig til sammensætning af flue fiskesæt, ligegyldigt om du ønsker et tohånds fluestang sæt eller et enhånds fluestangs sæt. 


 

fluestang