Fluestænger

Fluestang til fluefiskeri

Vil du i gang med fluefiskeri, hvor du fisker med fluer? Så skal du bruge en fluestang. Dem finder du lige her i vores udvalg af fluestænger til fluefiskeri. I vores store sortiment kan du være sikker på at finde den bedste fluestang til dig, dine ønsker og dit budget. Som altid kan du få vores råd og vejledning til at finde den rette model. Det kan du få, når du besøger os i vores fysiske butik i Aalborg eller ved at kontakte os.
 


Guide: Hvordan fungerer fluefiskeri og fluestænger?

Forskellen på fluefiskeri og spinnefiskeri er kort fortalt den måde, hvorpå du bringer agnen ud til fisken. Med spinnefiskeri er det agnen, som udgør kastevægten, hvorimod ved fluefiskeri er det linen, som udgør kastevægten. Med fluestænger bruger du en flue, som typisk er fremstillet af hår og fjermaterialer, og vis formål er, at imitere enten en fisk, insekt eller måske noget helt andet levende, som kan udgøre et måltid for en sulten rovfisk. Det er altså vægten af fluelinen, som sørger for at bringe fluen tilstrækkeligt langt ud til fisken. Fluen vejer nemlig oftest mindre end et gram. Du kan fiske med fluestænger efter stort set alle rovfisk i åer, søer, elve ved kyst, fjord og i put & take søer. Det eneste det kræver af dig, er at du har en fluestang og kompatibelt udstyr. Fluefiskeri kan selvfølgelig også udføres med bombarda, men det er en helt anden historie. Hos Jægeren & Lystfiskeren finder du alt, du skal bruge til fluefiskeri: Fluestænger, fluehjul, flueliner, kroge, forfangsmaterialer, fluer samt meget andet udstyr og tilbehør.

Guideline fluestang eller? Denne fluestang skal du vælge når...

Der findes mange fluestænger på markedet, så hvilken skal du vælge? Og hvad er den bedste fluestang til dig? Vi har mere end 30 års erfaring, så bare rolig, vi hjælper dig gerne til det rette valg. Hvad enten du vælger en Guideline, Orvis, Arctic Silver, Ron Thompson eller Shakespeare fluestang, så står vi klar med vores bedste råd og vejledning. Dit valg skal hovedsageligt afhænge af, om du skal bruge din fluestang til åen, søen, elven, kysten, fjorden eller put & take søen.

Fluestang til åen, sø elller kyst: Hvornår skal du vælge hvad?

Fluestænger inddeles i klasser (AFTM) udfra hvor mange gram de kan kaste. Så jo lavere klasse stangen har, vil stangens vægt oftest være tilsvarende lav. Fluestænger findes ofte fra klasse #2 til klasse #12. Men de mest almindelige størrelser er klasse #5, #6, #7 og #8. De fleste producenter af fluestænger har serier specifikt til saltvand. Hos os finder du blandt andet saltvandsfluestænger fra brands som Guideline og Orvis.

Den bedste fluestang til put & take søen - og til begynderen

Hvis du er ny i fluefiskeri, anbefaler vi, at du vælger en let fluestang. Her vil en model i klasse #5, #6 eller #7 være oplagt. Det samme gælder ved fluefiskeri i put & take søer. Her er en #5 og #6 helt perfekt.

Den bedste fluestang til fjord eller let kystfiskeri

Skal du fiske i fjord eller ved kysten, anbefaler vi en #5 og #6 til fjord og let kystfiskeri. Hvis du kan lide at fiske i hårdt vejr, er en #7 eller en #8 fluestang nærmere det rette valg.

Den mest alsidige fluestang er en klasse 7

Hvis du vil have en fluestang, der både er beregnet til åen, kysten og put & take, er en fluestang i klasse #7 et godt, alsidigt valg.

Køb også det rette tilbehør til din fluestang hos os

Når du køber en fluestang, skal du også have fat i tilbehør beregnet til dine fluestang. Udstyr, du skal bruge til din fluestang: Fluehjul, flueliner, fluebokse og fluer.

Køb et samlet fluesæt hos os

Her hos Jægeren & Lystfiskeren finder du også hele fluesæt beregnet til begyndere, put & take, geddefiskeri, åfiskeri, laksefiskeri, samt fjord- og kystfiskeri. Her har vi samlet alt det, du skal bruge. Når du køber en samlet pakke, ved du, at du har alt det rigtige – og så er der ofte penge at spare.

Køb din fluestang - og alt tilbehør til fluefiskeri hos os

Du kan købe dine fluestænger, fluer og alt andet tilbehør hos os her i vores webshop. Du er velkommen til at gå på opdagelse her - og du er også altid velkommen i vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg. Uanset hvor i landet du bor, kan du altid få vores vejledning i, hvad der er den bedste fluestang for dig, valg af fluer og mere til. Du kan ringe til os på telefon 98 13 94 00 eller at sende din e-mail til kontakt@jogl.dk.

fluestang