Flueliner & Tips

Fluelinen til fluefiskeri

Hvad end du er nybegynder eller erfaren fisker, er det altid vigtigt, at have styr på sit fiskegrej. Her kan Jægeren & Lystfiskeren hjælpe dig med et bredt udvalg af flueliner i forskellige prisklasser og kvaliteter, så du har de bedste forudsætninger i jagten efter drømmefisken. Inden du vælger din flueline, er det selvfølgelig vigtigt, at du lige tjekker informationerne på din fluestang, så vi er sikre på, at vi finder den flueline, som passer til netop din fluestang. Har du allerede en fluestang, skal du givetvis have fornyet din samling af fluer sammen med din nye flueline, så der sikres samspillet mellem flue, flueline og fluestang sikres. Om det er det ene eller det andet, så står vi i Jægeren & Lystfiskeren altid klar til at vejlede dig med at finde det fluegrej, der passer til dig.


Guide: Sådan vælger du den flueline, der passer til dit fluefiskeri

Der er flere ting, der er værd at tage med i overvejelsen, når du skal købe din næste eller måske første flueline. Først og fremmest skal du huske, at fluelinen er så vigtig en del af dit fluesæt, at vi netop her anbefaler, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af fluelinen. En god flueline er som en cykel med smurt kæde og spændstige dæk, hvilket ganske enkelt en fornøjelse at arbejde med! Forskellen på en god og dårlig flueline er først og fremmest fabrikantens valg af materialer. Der findes mange forskellige materialer til flueliner og dernæst coatingen på fluelinen. Fluelinens profil og vægt har også afgørende betydning for, hvordan du oplever den i samspil med din fluestang, og ikke mindst hvor du skal fiske. Der er nemlig stor forskel på, om du skal fiske tørflue, vådflue, kystfiskeri, åfiskeri, laks, gedde eller put & take. Hos Jægeren og Lystfiskeren ved vi, hvad vi snakker om. Vi er derfor i stand til at rådgive dig hele vejen. Når du har sporet dig ind på den ønskede kvalitet af fluelinen samt hvilken type fiskeri, du ønsker at dyrke, kan du også tage stilling til, om der skal fiskes med en flydende line eller synkende line, eventuelt en svagt eller meget hurtigt synkende line. Mulighederne er mange, og det kan derfor virke svært og uoverskueligt, at skulle tage stilling til valg af flueline. Men fortvivl ikke. Hos Jægeren og Lystfiskeren i Aalborg har vi over 30 års erfaring med fluefiskeri, og vi er altid parat til at give dig et par gode råd med på vejen.

Stort udvalg af flueliner ved Jægeren & Lystfiskeren - også til den nystartet fluefisker

Som ny fluefisker kan det virke vanvittigt, at skulle betale 600-700 kroner for en flueline, som mest af alt minder om et stykke tørresnor fra Netto. Vi har selvfølgelig flueliner i alle prisklasser, og vi har valgt de bedste liner til prisen. Det betyder, at du som nystartet fluefisker ikke behøves at anvende hele formuen på selve fluelinen. Hvis du har nogen spørgsmål angående flueliner, fluefiskeri eller andet, er du mere end velkommen til, at komme ind og tage en snak med en af vores kompetente kollegaer i den fysiske butik i Aalborg. Derudover er du også velkommen til at kontakte os over telefon på 98 13 94 00 eller over mail på kontakt@jogl.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig godt på vej med fluefiskeriet her i Jægeren & Lystfiskeren.