Fluefiskeri


Fluefiskeri - Find alt det du skal bruge ved os 

Her ved Jægeren & Lystfiskeren går vi meget op i fluefiskeri. Vores personale består af helhjertede fluefiskere, der ved, hvad de snakker om. Derfor har vi også et sortiment, der dækker den almene fluefiskers behov. Vi kan tilbyde et stort udvalg af fluestænger og fluehjul fra anerkendte brands som Guideline, Orvis og Scierra. Derudover har vi et betydeligt sortiment af flueliner, skydehoveder, skagit og running liner fra brands som Arctic Silver, Guideline, Orvis og Ron Thompson. Hvis du er på jagt efter et godt tilbud, kan vi desuden tilbyde gode priser på visse stænger og liner. Du kan danne dig et overblik over disse tilbud under kategorierne “Fluestænger tilbud” samt “Flueliner tilbud”. Udover grej til din enhed, altså fluestang, fluehjul og flueline, kan vi også tilbyde en række linekurve. Et andet essentielt værktøj til fluefiskeriet er en god flueboks til alle dine fluer. Vi har et markant udvalg af fluebokse i plast og HI-Tec foam. Vores udvalg af fluebokse indeholder bokse med forskellige egenskaber. Egenskaberne på nogle af produkterne omfatter blandt andet vandtæthed, at de er flydende samt magnetisk lukkemekanisme. Derudover indeholder vores sortiment også fluebokse, der er specialiseret til rørfluer. Du har dermed mulighed for at vælge præcis den flueboks, der passer til dig og dit fiskeri. Nu hvor snakken falder på fluebokse, kommer vi næppe uden om fluerne. Hos Jægeren & Lystfiskeren kan vi stolt præsentere et stort udvalg af færdigbundet fluer. Vores sortiment af fluer indebærer blandt andet gedde-, kyst-, havørred-, lakse- og put & take fluer. Derudover kan vi også tilbyde dig en række nymfer og tørfluer. Hvis du er inkarneret fluefisker, binder du sandsynligvis også dine fluer. I så fald bør du tjekke vores sortiment af fluebindings værktøjer og materialer. Her hos Jægeren & Lystfiskeren har vi lidt af det hele. Du kan orientere dig i vores sortiment ved at surfe lidt rundt i denne sektion. 
 

Guide: Vælg det fluegrej, der passer til det fiskeri du dyrker

Ligesom ved spinnefiskeriet er det langt fra ligegyldigt, hvordan du sammensætter fiskestang, hjul og line. Du vil eksempelvis ikke kunne sætte et #7 hjul på en klasse #3 stang og fiske det med en #5 line og en geddeflue, der er tung som et ondt år. I spinnefiskeriet ville dette kunne sammenlignes med at fiske en UL-stang og et regulært fastspolehjul sammen med en alt for let line og alt for tung agn. Med andre ord er der ingen chance for sådan en sammensætning af fiskegrej bidrager med effektivt fiskeri. Samme princip gør sig gældende for fluefiskeriet. Hvis ikke sammensætningen af materialer er optimal, vil enheden, selve flue sættet, heller ikke fungere optimalt. Det er derfor vigtigt, at du vælger en fluestang, et fluehjul, en flueline og en bestemt type fluer, der tilsammen udgør en ideel enhed. Hvis du aldrig har fisket med flue før, kan dette virke som en kompliceret og besværlig opgave. Heldigvis er vi ved Jægeren & Lystfiskeren beriget ved at have erfarne fluefiskere, der kan sammensætte et fluefiskesæt, der spiller maks. De vigtigste overvejelser du skal gøre dig, når du skal erhverve dit første eller næste flue fiskesæt er, hvad du ønsker at fiske efter og hvor du ønsker at fiske efter det henne. Med udgangspunkt i disse refleksioner kan vores kyndige ansatte sammensætte et fluefiske sæt, der passer til lige præcis den type fiskeri, som du ønsker at dyrke. Vi har i kategorien “Fluesæt” udformet fluefiske sæt, der er gode til forskellige typer fiskeri. I denne kategori finder du eksempelvis fluefiskesæt, der egner sig godt til å fiskeri, geddefiskeri og put & take fiskeri. Under disse kategorier kan du orientere dig i de forskellige fluefiske sæt. I hver kategori kan du finde fiskesæt i forskellige kvaliteter og prisklasser. Du har dermed mulighed for at udvælge lige præcis det fluefiske sæt du ønsker, så det opfylder dine egne ønsker og finansielle krav. Et eksempel på dette kan illustreres gennem to af de sammensatte fluefiske sæt til put & take, som vi tilbyder her ved Jægeren & Lystfiskeren. Vores billigste fluefiske sæt til dette fiskeri er Greys K4ST Plus + Combo Kit til 999,95 på tilbud. Det mest eksklusive fluefiske sæt til put & take som vi tilbyder er Orvis Clearwater 9" #5 sat sammen med Orvis Clearwater hjul og line. Dette fluefiske sæt er prissat til en tilbudspris på 2899,95. Sammenlignes priserne er det tydeligt, at der er markant prisforskel på de to fluefiske sæt. Det er vigtigt at understrege, at begge sæt er af god kvalitet. Clearwater sættet er dog af højere kvalitet end Greys K4ST Plus + Combo Kit sættet, hvilket prisen afspejler. Prisforskellene gør det dog muligt for dig, at investere i det fluefiske sæt der passer til dig. Der er jo heller ingen grund til at købe et dyrt fluesæt, hvis du kun får det brugt et par gange årligt. 

 

Aflæg butikken i Maren Turis gade et besøg til en varm kop kaffe og kyndig vejledning

Fluefiskeriet kan godt være en komplekst og forvirrende. Hvis du skulle have spørgsmål relateret til fluefiskeri, er du altid velkommen til at aflægge vores fysiske butik i Maren Turis gade et besøg. Her står vores kyndige personale klar til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig efter bedste evne. De hjælper dig med glæde med at selektere det optimale grej, så du er godt stillet på den næste tur. Hvis du ikke har mulighed for at aflægge butikken i Aalborg et besøg, kan du altid bestille varer fra denne hjemmeside. Derudover kan du altid kontakte os med spørgsmål over telefon på nummeret 98 13 94 00 eller skrive en mail til os på kontakt@jogl.dk