Havfiskeri

 

 

Havfiskeri udstyr - fang torsk, makrel og fladfisk i havet

Mangler du udstyr til havfiskeri? Så er det her blandt vores havfiskeri grej, du skal lede.

 

Uanset om du vil i gang med havfiskeri i Nordjylland, Syddanmark eller et andet sted i landet, vil du kunne købe dit havfiskeri udstyr online her i vores webshop eller i vores fysiske butik i Aalborg.

 

Vi hjælper dig altid gerne med at finde det helt rette havfiskeri grej.
 


Investér i det rette havfiskeri udstyr – dét skal du bruge

Havet byder på mulighed for fangst af blandt andet torsk, sej, lubbe, lange, makrel, og fladfisk.

Men det kræver at du har det rette udstyr, hvis der skal være chance for at få fisk på krogen, når du giver dig i kast med havfiskeri i Skagerak, Kattegat, Lillebælt, Storbælt, Øresund eller måske et helt andet sted i landet.


Havfiskeri udstyr, du skal bruge - og som du naturligvis finder hos os:


Fiskestang
Hjul
Krog
Pirke, forfang, lodder og/eller agn


Guide: Dette havfiskeri udstyr skal du vælge

Når du som havfisker fisker i de danske farvande, skal dit udstyr kunne klare meget modstand i vandet, og fiskene kan nogen gange veje et stykke over 10 kg.

 

Fiskestangen, fiskehjulet, linen og krogene er derfor lystfiskerens vigtigste redskaber. Dem guider vi dig til at vælge her.


Guide til valg af fiskestang

Når du skal fiske i havet, skal din fiskestang være modstandsdygtig og kunne klare fisk på mange kilo. Det er der to stænger, som giver dig mulighed for: En pirkestang og en kraftig kastestang.


Mulighed 1: Pirkestang til fiskeri fra båd
Hvis du fisker i havet fra en båd, er en pirkestang det oplagte valg. Det er en meget stærk, kort fiskestang, som kan holde op til 500-600 gram pirke og som har råstyrken til at pumpe selv helt store torsk op fra, nogen gange helt ned til, 50-70 meters dybde.

 

En klassisk pirkestang på 20-30 Lbs. bruges sammen med pirke i 100- 500 gr., som er beregnet til fiskeri på dybere vand, altså typisk 10-100 m. med relativ kraftig strøm.


Mulighed 2: Kraftig kastestang til havfiskeri.
Hvis du er til kastefiskeri i havet, kan du med fordel vælge en meget kraftig kastestang. Den skal kunne klare kast, typisk med pirke på 50 - 200 gram. måske i kombination med et torskeforfang 

 

Vi har specifikke forfang til kastefiskeri i hav til for eksempel fladfisk og makrel.


Valg af fiskehjul: Vælg et kraftigt hjul i mindst størrelse 4000

Ved havfiskeri vil du traditionelt sænke din pirk ned i vandet - med mindre du specifikt foretrækker kastefiskeri i havet. Du bør derfor også vælge et multihjul i størrelsen 7000 og et fiskehjul på helt op til størrelse 7000, i en kraftig og god kvalitet, og som snildt rummer mindst 200 m. flettet line i 0,30-0,40 mm. En pirketur på det Gule Rev koster ofte omkring kr. 1000-1200,- Derfor er det ærgerligt at stå med udstyr, som er købt for billigt, og som ikke besidder den nødvendige kvalitet, som det kræves på ture som det Gule Rev eller Norske Renden.

En 4 timers tur fra Hirtshals er en helt anden sag. Her fiskes der ofte på 10-15 meter vand og fiskene er sjældent over 5 kg. Så her behøver man nødvendigvis ikke det dyreste og bedste udstyr for at få en dejlig oplevelse. Vi har heldigvis grej og udstyr, færdige pirkesæt og meget andet, som passer til netop dit behov. Ikke mindst så har vi også erfaringen, så vi kan rådgive dig hele vejen igennem.


Bestil dit havfiskeri udstyr hos os og bliv godt kørende

Du er velkommen til at kigge i vores udvalg her. Du kan også opleve det fysisk i vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg, centralt i Nordjylland.

Du må gerne kontakte os få vejledning på telefon 98 13 94 00 eller ved skrive til kontakt@jogl.dk.