Hjul

Havhjul - Find fiskehjulet til dit havfiskeri

Går du og mangler et hjul til havfiskeriet? Så kan vi her ved Jægeren & Lystfiskeren tilbyde en række muligheder, der indebærer alt fra lette multihjul til store pirkehjul.

Uanset om du for første gang vil ud og prøve kræfter med pirkefiskeriet eller om du er erfaren på havet, kan vi tilbyde dig et hjul, der opfylder dine behov.

Du kan købe dit havhjul online her på vores webshop eller i vores fysiske butik i Aalborg.

Vi hjælper dig altid gerne med at finde det helt rette grej til dig.


 

Investér i det rette havhjul

Havet byder på mange fangstmuligheder, herunder torsk, makrel, sej, lubbe, fladfisk, sild og mange flere. Forskelligt fiskeri kræver forskelligt grej. Det er derfor vigtigt, at du er udstyret med det rigtige grej, når du begiver dig ud på havet. Fiskeri efter bestemte arter i forskellige områder, stiller ofte specifikke krav til udstyret. Hos Jægeren & Lystfiskeren assisterer vi dig med at finde det rigtige havhjul til dit fiskeri. Alternativt kan du læse videre om valg af det optimale havhjul her.

Guide: Find det rigtige havhjul til dit fiskeri

Havfiskeriet i Danmark er unikt, fordi de danske farvande danner grundlag for forskelligt fiskeri efter en lang række arter. Der er dog nogle helt generelle rammer, som dit havhjul bør leve op til. Først og fremmest er det vigtigt, at dit havhjul er stærkt og modstandsdygtigt, da det ikke er urealistisk at kroge store fisk, der kan have en vægt på over 10 kilo. Dernæst er det også vigtigt, at hjulet kan tåle at blive eksponeret for saltvand. Et hjul af dårlig kvalitet ruster let, grundet saliniteten i de danske farvande. 

Valg af havhjul til forskelligt fiskeri

Ved det traditionelle havfiskeri, sænkes en tung pirk ned i vandet - medmindre kastefiskeriet foretrækkes. En fisketur på havet er ofte en dyr fornøjelse. Fisketure til det Gule Rev koster som regel et sted mellem 1000-1200 kroner. Det er vigtigt, at du er dækket ind med et ordentligt havhjul på disse ture, eftersom fiskehjul af dårlig kvalitet eller manglende egenskaber, kan være grundlag for en skuffende oplevelse. Til havfiskeriet på dybt vand, eksempelvis ved det Gule Rev, hvor der blandt andet kan fanges store torsk, sej og lubber, bør du vælge et multihjul i størrelse 7000. Derudover skal hjulet kunne rumme minimum 200 meter flettet line med et tykkelse på 0,30 - 0,40 mm, eksempelvis Penn Squall.

Er udgangspunktet en 6-8 timers kysttur fra Hirtshals, kan du nøjes med et hav fiskehjul, der er væsentligt mindre. På disse ture vil der sjældent blive fisket på vand, der er dybere end 10-15 meter. Derudover er fisk på 5 kilo eller derover sjældne fangster. Det dyreste udstyr af højest kvalitet er derfor ikke nødvendigvis et must. Det er dog stadig en god idé, at investere i et havhjul med stor linekapacitet, eksempelvis Penn Warefare, eftersom bundhug og mistede forfang er et hyppigt fænomen på disse ture. 

Bestil dit hav fiskehjul hos os. Så er du klar til at komme på havet

Du har her på hjemmeside mulighed for at kigge vores udvalg af havhjul igennem. Alternativt kan du opleve vores fysiske butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg. 

Du er også meget velkommen til at kontakte os og få vejledning på telefon 98 13 94 00 eller ved at skrive til kontakt@jogl.dk.