Spinnefiskeri


 

 

Spinnefiskeri - Find fiskestangen der passer til dig

Spinnestangen, også kendt som den almene fiskestang, anvendes til stort set alle former for lystfiskeri. Spinnefiskeriet udgøres af en spinnestang, et fiskehjul, line og endegrej. Stængerne produceres i mange vægtklasser og længder. De mindste spinnestænger betegnes som såkaldte UL-stænger. UL-stængerne har typisk kun en længde på 5-7 fod og en kastevægt på 0-5 gram. Disse spinnestænger anvendes typisk ved fiskeriet efter put & take ørreder eller ved lignende fiskeriformer, der kræver små agn og finesse. Større spinnestænger kan have en længde på op mod 11-12 fod, eksempelvis den længste og kraftigste model af Westin W3. Denne type spinnestænger anvendes ofte til mere groft fiskeri, hvor der skal udføres lange kast samt dækkes meget vand af. Det kan derfor virke svært, at udvælge den spinnestang, der passer til dit behov. Her ved Jægeren & Lystfiskeren sætter vi dog ære i at finde det grej, der passer bedst til dig og dit fiskeri. 

Guide: Forskellige situationer kan kræve forskellige stænger

Som der allerede er redegjort for, findes der et stort udvalg af spinnestænger. Dette gør det ikke nødvendigvis lettere at udvælge en spinnestang, når man træder ind i en butik med hundredevis af muligheder. Det er dog vigtigt at pointere, at mange spinnestænger er tilpasset forskellige former for lystfiskeri. Hvis du eksempelvis ønsker at dyrke fiskeri i ørredsøer med lette put & take spinnere, kan en UL-stang være et godt valg. Ønsker du i stedet at dyrke havbars fiskeri på den jyske vestkyst, hvor blæst, strøm og bølger rusker i spinnegrejet, vil en fiskestang på 11-12 fod med en kastevægt på 20-40 gram være mere passende. Nogen former for fiskeri kan optimeres med bestemte kategorier af spinnestænger og det tilhørende grej. Ønsker du kun at eje en enkelt fiskestang, er det dog vigtigt at understrege, at du kommer rigtig langt med fiskestang, der er 7-9 fod og har en kastevægt på cirka 7-30 gram, eksempelvis Berkley Fireflex. Sådan en stang vil nemlig kunne anvendes til langt de fleste muligheder for lystfiskeri, som vi er beriget med her i Danmark. I sidste ende er det ikke fiskestangen der afgør, om du fanger fisk eller ej. Her vil det udvalgte endegrej og din teoretiske viden om fiskeriet nemlig være langt vigtigere faktorer. 

 

Guide: Vælg spinnestangen der passer til dit fiskeri

Det vigtigste du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny fiskestang, er om spinnestangen passer godt sammen med det fiskehjul, den line og den type endegrej, du vil anvende. Hvis du er i tvivl om dette, hjælper vi dig her ved Jægeren & Lystfiskeren gerne med at udvælge en passende stang. Alternativt kan du også købe fiskesæt, hvor du allerede er sikret en enhed, bestående af et fiskehjul og en spinnestang, der har et godt samspil. Hvis du er bidt af en bestemt type fiskeri, eksempelvis spinnefiskeriet på kysten, i fjorden, i åen eller i landets mange put & take søer, kan der købes spinnestænger, der er specifikt tilpasset fiskeriet i disse miljøer. Ønsker du blot en enkelt spinnestang, kan vi her i butikken tilbyde spinnestænger, der kan bruges til lidt af hvert. Hvis du også mangler et fiskehjul, har vi et sortiment af allround fiskesæt, der kan anvendes til langt det meste spinnefiskeri. 

 

Køb din spinnestang ved Jægeren & Lystfiskeren

Her hos Jægeren & Lystfisker hjælper vi dig gerne frem til din første eller næste spinnestang. Hvis du skulle have spørgsmål angående spinnestænger eller andre emner, kan du kontakte os på telefon: 98 13 94 00 eller over mail på kontakt@jogl.dk. Derudover er du også yderst velkommen til, at komme ind og snuppe en snak med en af vores dygtige ansatte i den fysiske butik i Maren Turis gade i Aalborg.