Lygter

Ravlygte - find nemt rav med smart UV-lys

Hos Jægeren & Lystfiskeren sælger vi produkter, der gør jagt, fiskeri og udeliv nemmere, sjovere og mere interessant.

Vil du øge dine chancer for at finde rav på stranden eller i vandkanten? Med en ravlygte, der udskiller UV-lys, bliver dine chancer for at finde rav markant større.
 


Hvad er en ravlygte?

En rav lygte er i bund og grund en lommelygte. Men modsat traditionelle lommelygter indeholder den LED pærer, der udskiller UV-lys i en diameter på op til 200 meter.

 

Da rav indeholder stoffet fluorescens, vil det lyse op, når ravlygtens UV-lys rammer det.

 

Med køb af en ravlygte vil du derfor nemt kunne adskille rav fra sand, sten, tang og andre materialer, som du vil finde på standen og i vandkanten.

 


Guide: Hvordan bruger man en ravlygte?

Det er simpelt at bruge en rav lommelygte. Alt, du skal gøre, er at tænde den, bevæge dig op og ned langs stranden eller på marken og lade lyskeglen med UV-lyset sprede sig på jorden.


 

Hvilke overvejelser skal der gøres inden en ravjagt - De bedste forhold til ravjagt

Når du begiver dig afsted på ravjagt, kan det godt betale sig at være særligt opmærksom på forholdene langs kysterne. Det er som udgangspunkt mulighed for at finde rav langs alle de danske kyster hele året rundt. Dette er dog ikke ensbetydende med, at alle lokationer eller tidspunkter på året er lige gode til udøvelse af ravjagt. Her kommer nogle tips og tricks til, hvad du skal være opmærksom på, inden du begiver dig afsted på ravjagt. 


 

1. Hold øje med vejrudsigten - Blæsevejr er altid godt

En af de parametre der er allermest afgørende for en succesfuld ravjagt er vejrforholdene. Det er aldrig en helt dum idé at begive sig afsted på en ravjagt efter flere dage med kraftig pålandsvind. Blæst, strøm og bølger er nemlig med til at ruske tang, sediment og ikke mindst rav fri fra havbunden. 


 

2. Ravjagt om efteråret og vinteren øger din chance for succes

Hvis du ikke bor tæt på kysten og har behov for at planlægge dine ture, kan det varmt anbefales, at du sætter tid af til dine ravjagter i løbet af efteråret og vinteren. Denne tid på året er generelt mere blæsende end sommerhalvåret. Det er typisk således, at der kan findes glimrende forhold til ravjagt efter de årlige storme, der præger det danske vejr i løbet af efteråret og vinteren. En anden bonus er, at der generelt ikke er særlig mange mennesker på de danske strande i vinterhalvåret, hvilket også er med til at øge sandsynligheden for fund af rav nævneværdigt.


 

3. Udvælg lokationer der ikke er fyldt med mennesker

Som det allerede er nævnt, øges chancen for fund af rav markant, hvis du udvælger lokationer, hvor der ikke opholder sig så mange mennesker. Det kan selvfølgelig være svært, når der er sommer og sol, da det trækker mange mennesker mod kysten. Alternativt kan det anbefales at ravjagten ikke sættes ind lige ved en nedkørsel til en strand. Hvis der er mulighed for at søge lidt væk fra parkeringspladser, nedkørsler, kiosker og lignende, er det altid at foretrække med tanke på turens succes. 


 

4. Opmærksomhed på tangplamager er en sikker vej til mere rav

Et godt og vigtigt tip der let kan føre til fund af mere rav er, at der bør søges efter rav i tangplamager, der er skyllet op på stranden. Typisk er der gode chancer for at finde rav, hvis stykker eller klumper af tang vendes med støvlerne eller hænderne. Mange mennesker gider ikke vende disse tangplamager - måske fordi tanken om at skulle have hænderne i sådan en klump, virker lidt frastødende for de fleste. Men det er en unægtelig vej til mere rav.


 

5. Erhverv dig en ravlygte og gå på opdagelse under stjernerne

Der er mange gode råd til, hvordan du finder mere rav, når du begiver dig ud på din næste ravjagt. Men det bedste råd af dem alle er, at du investerer i en ravlygte. En ravlygte giver unik mulighed for at mødes på stranden og lede efter nordens guld med dine venner eller familiemedlemmer på smukke og stjerneklare aftener, morgener eller nætter. Ydermere hjælper en ravlygte dig også med at få en ende på de endeløse mængder af forvirrende gule sten, som du møder undervejs på dine ravjagter. Der er nemlig ingen tvivl, når uv-lyset fra din ravlygte lyser et stykke rav op på stranden.


 Jægeren & Lystfiskerens sortiment af ravlygter

Hvis du er på udkig efter en ravlygte i Aalborg, nordjylland eller sidder et andet sted i landet og gør dig overvejelser om at købe en, har vi ved Jægeren & Lystfiskeren et stort sortiment af ravlygter, herunder genopladelige ravlygter. Vores sortiment indebærer et fyldestgørende udvalg af ravlygter i forskellige prisklasser. 30W XPE WP ravlygten er en af vores mest populære ravlygter og den kan klart anbefales til nye ravjægere. 


 

Ravlygter anvendes også i professionelle henseender

En ravlygte kan ikke kun bruges til at finde rav til hobbybrug. En rav lampe anvendes også inden for flere erhverv. En ravlygte kan i professionel sammenhæng bruges til undersøgelser, inspektioner og sikkerhedskontroller af blandt andet retsmedicinere, politi og efterretningstjenester.


 

Vil du gøre det nemmere for dig selv at finde rav? Køb ravlygte ved Jægeren & Lystfiskeren

Er du på udkig efter en ravlygte, der gør jagten efter rav sjovere, mere effektivt og mere spændende? Vi besvarer altid gerne dine spørgsmål og vejleder dig efter bedste evne. Har du eksempelvis spørgsmål omkring, hvilken ravlygte der er den bedste, hvilke ravlygter der er bedst i test eller hvorfor en 30w ravlygte er gode, står vi altid klar med et svar til dig.

 

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 13 94 00 eller sende en e-mail til kontakt@jogl.dk for at få yderligere vejledning i ravlygter eller vores andre produkter til jagt, fiskeri og outdoor. Vi vejleder dig også gerne i, hvor og hvornår det bedst kan betale sig at gå på ravjagt i nordjylland. Du er også altid velkommen til at besøge vores fysiske butik i Maren Turis Gade. Vi glæder os til at høre fra dig.