Regntøj

 

Regntøj til jagt og fiskeri

Med regntøj til jagt og fiskeri fra Jægeren og Lystfiskeren får du noget funktionelt regntøj, som holder dig varm og tør, mens du er ude. Samtidig får du naturligvis også noget funktionelt regntøj, der egner sig særligt til jagt og fiskeri. Her er det nogle gange vigtigt at gå i ét med naturen ved at vælge noget regntøj til formålet. Derfor er det regntøj, du finder her i vores sortiment, udelukkende designet specifikt til jægere og lystfiskere, som holder af at være ude i naturen og som kræver noget særligt af deres regntøj.


Hold dig tør og varm under alle udendørs aktiviteter 

En af nøglerne til gode udendørs oplevelser er at holde sig fri for regn og kulde. Det gælder naturligvis, uanset om du er på jagt, på fisketur eller ude under åben himmel for at foretage noget andet. Derfor skal du selvfølgelig bruge noget regntøj, som er vandafvisende, så du kan holde dig fuldstændig tør, mens du foretager dig noget af det, der giver dig værdi. Det regntøj til jagt og fiskeri, som du finder i vores sortiment, er derfor alt sammen valgt ud fra, at det skal være funktionelt og skal kunne holde til de udfordringer, som det danske (og evt. udenlandske) vejr ofte præsenterer os for.  

 

Det giver derfor sig selv, at regntøj til jagt og fiskeri ikke er meget værd, hvis det ikke kan sikre dig mod regn og blæst. Som en, der elsker at dyrke ens hobby udendørs, er det rart at vide, at udstyret egner sig både til de dage, hvor det støvregner, og de dage, hvor stormen pludselig pisker ind på kroppen, mens man er ude. Er du for eksempel en af de lystfiskere, der holder af havfiskeri, er det næppe nok at gå efter regntøj, der er vandafvisende. Her er du mere eller mindre afhængig af at vælge noget regntøj til fiskeri, der er vandtæt. Men vandtæt er desværre også lidt af et vidt begreb. Et begreb, som ofte bruges lidt i flæng, når der skal sælges bestemte produkter – herunder også tøj og elektroniske apparater mv. 

 

Vandtæt regntøj, der er designet til jægere og lystfiskere  

Heldigvis er der temmelig håndgribelige standarder inden for tøj og naturligvis også regntøj, der beskriver nøjagtig, hvor vandtæt noget bestemt regntøj er. Inden for tekstil måles evnen til at afvise vand i noget, der hedder vandsøjletryk. Tager du en kvadratcentimeter af stoffet og forestiller dig en søjle af vand, der placeres oven på, er vandsøjletrykket et udtryk for, hvor høj denne søjle skal være, før vandet presser sig igennem regntøjet. Som jæger og/eller lystfisker er det derfor rart at vide, at der findes regntøj, som beskrives som værende vandtæt, som har et vandsøjletryk på 5.000 mm. Men til den seriøse jagt eller fisketur, bør du nok nærmere kigge efter et sæt regntøj, der kan klare helt op til 10.000 mm eller mere – det kan nemlig sagtens blive afgørende for, om du har en rigtigt god dag eller en hård dag, hvor du bliver fuldstændig gennemblødt.  

 

Vær dog opmærksom på, at det angivne vandsøjletryk er et udtryk for, hvad regntøjet kan holde til, når det er helt nyt. Hvis du – ligesom os – bruger dit regntøj meget, vil det naturligvis blive slidt med tiden, hvorfor vandsøjletrykket kan falde. Du kan dog afhjælpe dette ved at give dit regntøj en ordentlig gang imprægnering fra tid til anden. Så har du vores garanti for at få noget regntøj, du kan have glæde af i rigtigt lang tid. 

 

Hos Jægeren og Lystfiskeren har vi naturligvis kun regntøj til jagt og fiskeri, som sikrer dig de gode oplevelser. Derfor er du velkommen til at forhøre dig om vandtætheden i det regntøj, vi har på lager. Vi har dog valgt det ud fra, at det skal kunne give dig de bedste oplevelser, uanset hvad du bevæger dig ud i inden for vores skandinaviske breddegrader. Her får du praktisk og slidstærkt regntøj fra nogle af de mærker, som også er kendt for at levere kvalitetstøj til udendørs aktiviteter; blandt andet fra de anerkendte mærker Fjällräven, Tenson og Seeland. Her er der tænkt over alle detaljerne, såsom syninger og lukkemekanismer, der passer til bevægelse og aktiviteter som jagt og fiskeri.