Fiskestænger til alle fisketurene | Jægeren & Lystfiskeren

Stænger

Spinnestang til spinnefiskeri ved kyst, fjord, sø og å.

Mangler du en spinnestang til spinnefiskeri? Så er det her, du skal kigge. Her kan du finde din næste spinnestang til kysten, fjorden, elven, put and taken, søen og åen.

 

Hvis du har brug for vores ekspertise, før du vælger den model, som er verdens bedste spinnestang for dig, hjælper vi dig glædeligt. Du er altid velkommen til at aflægge vores butik i Aalborg et besøg, men vi hjælper også gerne over telefon eller e-mail. 
 


Hvad er en spinnestang, og hvordan bruges den?

Når man fisker med en spinnestang, kaster man linen ud og trækker den ind i et vist tempo for at imitere føde i bevægelse.

 

En spinnestang er oftest definationen på en fiskestang i længden 7 - 10 fod og med kastevægte i den lidt lettere ende, typisk fra 3- 40 gr. En spinnestang bruges ofte i forbindelse med kastfiskeri med lidt lettere grej så som spinnere, blink eller woblere. Man kan også sagtens fiske med orm, sildestykker, rejer eller andre agn på sin spinnestang. 

 

Ligesom med andre fiskestænger skal der også monteres fastspolehjul eller multihjul til spinnefiskeri på en spinnestang.


Verdens bedste spinnestang - denne bør du vælge

Når du skal vælge en spinnestang, angives dens størrelse i fod, samt kastevægt, og det er det, du skal gå ud fra. 

 

En model på 7', 8' eller 9' fod er en god all around model, der er passende til de fleste. Men dit valg bør også afhænge af, hvor du skal fiske, og ikke mindst kastevægten er afgørende i forhold, hvad du skal fiske efter.

 

Spinnestang til kysten: Længere tohånds spinnestænger på 7-10 fod
Spinnestang til spinnefiskeri i sø og å: Kortere enhånds stænger på 5-9 fod
 Mange spinnestænger er i dag 3- eller 4 delte uden at det går ud over kvaliteten. Det er også langt skønnere, når de skal transporteres til og fra fiskevandet. Stadigvæk er der mange, som foretrækker en 2-delt stang. Kig ind hos Jægeren og Lystfiskeren og bedøm selv, hvilken model du synes bedste om.

Det er også vigtigt at gøre opmærksom på at spinnestænger oftest bruges til fiskeri efter havørreder, hornfisk, makrel, havbars, bækørreder, regnbueørreder, laks, gedder, sandart, aborrer, skaller, brasen m.fl. Hvorimod at kyst- og molefiskeri efter fladfisk, sild og torsk kræver en model til kraftigere kystfiskeri. Typisk stænger med længder på 10-12 fod og en højere kastevægt fra 40 - 100 gr.

Hos Jægeren og Lystfiskeren finder du selfvælgelig også en god spinnestang til børn eller begyndere i vores sortiment.

Få individuel hjælp til at finde din spinnestang

Du er velkommen til at kigge i vores udvalg her, og så er du altid velkommen til at besøge vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg. 

 

Uanset hvor du befinder dig, kan du altid få personlig hjælp ved at sende en e-mail til kontakt@jogl.dk eller at ringe til os på telefon 98 13 94 00.