Fluehjul til din fluestang | Køb hos Jægeren & Lystfiskeren

Fluehjul

Fluehjul - uundværligt på din fluestang

Det siger jo næsten sig selv, at et fluehjul er svært at undvære på en fluestang. Men hvordan vælger man så det rigtige fluehjul, for er det egentlig ikke bare en form for opbevaring af fluelinen? Og jo - groft sagt, så har fluehjul slet ikke nær så stor betydning, som et spinnehjul på en spinnestang. Alligevel bruger fluefiskere gennerelt set lige så mange penge på fluehjul som spinnefiskerne gør, hvilket måske virker lidt paradoksalt, når man tænker på fluehjulets funktion. Men ikke desto mindre, så er det jo lækkert med noget godt grej. Når du skal vælge dit fluehjul, bør du overveje fluehjulets primære funktion. Skal du fiske i saltvand, skal hjulet som udgangspunkt meget gerne være saltvandsbestandigt. Skal du fiske laks er det vigtigt at hjulet er af en god kvalitet, med en pålidelig bremse. Vægten på hjulet har også betydning i forhold til din fluestang, så du får skabt den helt perfekte balance. 

 

Her i vores webshop og i vores butik i Aalborg vil du finde mange forskellige størrelser og kvaliteter af fluehjul. Du vil derfor være sikker på at finde lige præcis dét Orvis fluehjul, Guideline fluehjul eller et andet hjul, du har brug for.

 

Hvis du har brug for vejledning i dit valg af bagline og flueline til fluehjul, brug fluer eller andet, hjælper vi dig gerne med kyndig rådgivning. Du skal blot kontakte os eller besøge os i vores fysiske butik i Aalborg, hvor vi står klar til at hjælpe dig. 
 


Hvad er et fluehjul, og hvordan virker det?

Et hjul monteres på fluestangen som opbevaring af line og bagline til fluehjul. Det skal derfor kunne indeholde minimum den mængde bagline du har brug for, samt fluelinen.
Hos Jægeren & Lystfiskeren finder du blandt andet:


- Orvis fluehjul
- Guideline fluehjul
- Okuma fluehjul

- Scierra fluehjul

- Wychwood fluehjul

 

Og flere andre mærker, der er eksperter i at producere fluehjul til fluefiskeri.


Guideline til fluehjul - dét skal du vælge

Når du vælger fluehjul, er der en række ting, du skal tage højde for. Vi giver dig her en guideline til at vælge det rigtige fluehjul.


De 2 vigtigste ting, du skal tage højde for, når du vælger fluehjul:


- Størrelsen på din fluestang
- I hvilken type vand du vil fiske med din fluestang


 Dit fluehjul skal passe til størrelsen på din fluestang
Når du vælger et Orvis fluehjul, Guideline fluehjul eller en anden model hos os, er det vigtigste, at det passer til din fluestangs størrelse og vægt.


Fluehjul inddeles i størrelsesklasser

Ligesom fluestænger opgøres fluehjul i tilsvarende klasser. Få mærker anvender dog andre størrelsesangivelser - spørg os derfor gerne, hvis du er i tvivl.

 

Det er vigtigt, at du kender din fluestangs vægt, når du køber dit hjul. Hvis fluehjulet er for tungt, bliver det svært at stå med, og det kan ødelægge balancen i dit kast med fluen.

 

Hos Jægeren & Lystfiskeren finder du fluehjul i hele størrelsesspektret. Vi har blandt andet Guideline fluehjul i 6 forskellige størrelser og Orvis fluehjul, som passer til fluestænger i størrelse #3-5, #5-7, #7-9 og #9-11.


Hvor du vil fiske med dine fluestang?

Vandtypen, du vil fiske i, har stor betydning for dit valg. Hvis der er meget modstand og større fisk at fange, skal dit fluehjul være kraftigt og have en større størrelse – og omvendt.

 

Hvis du vil fiske med kunstige fluer specifikt i saltvand, skal du investere i et fluehjul, der kan tåle saltvand. I et fluehjul til saltvand er bremsesystemet forseglet, så der ikke kan trænge saltvand og skidt ind i hjulets lejer, bremser og andre små dele.


Det skal du kigge efter, når du vælger

Udover størrelsen på dine fluestang, og hvor du vil fiske, har vi her samlet en række guidelines til, hvad du også skal kigge efter, når du vælger fluehjul – og de gælder uanset, om det er Orvis eller Guideline fluehjul, du har set dig varm på. 


Dit kommende fluehjul skal altid:


- Være stabilt
- Have en habil indspinning
- Være udstyret med et jævnt bremsesystem, så dit forfang ikke sprænger
- Give en blød opstart af bremsen

 

Dét gælder naturligvis alle vores fluehjul hos Jægeren & Lystfiskeren – inklusiv de populære Guideline fluehjul. 


Køb dit næste fluehjul lige her hos os

Du finder også flueliner, runninglinerforfang og backing til dit fluehjul hos os.

Du er mere end velkommen til at gå på udkig i vores udvalg her eller at besøge vores fysisk butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg. 

 

Uanset hvor i landet, du befinder dig, kan du også altid få vores rådgivning ved at give os et kald på telefon 98 13 94 00 eller ved at sende en e-mail til os til kontakt@jogl.dk.