Hoveder og masker

Giv dine fluer finish med hoveder

Langt de fleste fluer bindes uden et decideret hoved. På mange fluer bindes der godt med bindetråd nær krog øjet, og det er dermed denne bindetråd, der opfattes som fluens hoved. Mange fluer fisker ganske ganske fint med denne anordning. Men du har også mulighed for at udstyre dine fluer med lidt ekstra finish i form af færdige hoveder i materialer som plastik, metal og tungsten. 


Anvend hovederne med en bagtanke 

Hovederne kan medvirke til en række egenskaber. Nogle hoveder bidrager udelukkende med fluens visuelle effekt. Produkter fremstillet i metal og tungsten bidrager dog også med andet end den visuelle effekt. Disse hoveder har nemlig den sekundære effekt, at de virker som en belastning på fluen, hvilket medvirker, at fluen vil fiske dybere sammenlignet en identisk flue, der ikke er udstyret med et hoved. Hovederne kan dermed anvendes som en kontrolleret belastning af fluen. Er der behov for at fiske dybt for at nå fiskene, kan der tilføjes et hoved af tungsten eller metal. Hvis ikke dette er tilfældet, kan hovedet blot undværes. Med hoveder af skum kan der bindes popperfluer. Disse fluer tiltrækker og lokker fisk til hug, når de som navnet antyder, poppes over overfladen. Popperfiskeriet er særligt effektivt efter predator arter, eksempelvis aborre og gedder. Denne type fiskeri er også blevet introduceret til de danske kyster og fjorde, hvor popperfiskeriet efter havørreder i fjorden og på kysten dyrkes i højere og højere grad.

Køb dine hoveder til fluebinding i plastik, metal og tungsten hos os

Som det fremgår heri, kan vi i Jægeren & Lystfiskeren tilbyde et stort sortiment af hoveder til fluebinding i forskellige materialer. Hvis dette skulle give anledning til spørgsmål, er du velkommen til at tage kontakt til en af vores eksperter over telefon på 98 13 94 00 eller skrive en mail til kontakt@jogl.dk. Du er dog også yderst velkommen til at aflægge butikken i Maren Turis gade et besøg.