Gummiben, vinger, rygskjold og haler

Imiter fødeemner via naturtro kropsdele 

Under fluefiskeriet vil du i nogle tilfælde opleve, at fiskene ikke vil hugge på farverige og kreative fluer, der visuelt adskiller sig fra fiskens fødeemner. I disse tilfælde kan det være en idé at anvende mere naturtro fluer, der afspejler de fødeemner, som den konkrete fiskeart naturligt præferer. Butikkens sortiment dækker over et stort udvalg af vinger, rygskjold, haler og gummiben, der gør det muligt for dig at imitere bestemte byttedyr bedre via fluebindingen. 

 


Fjordrejen - Fang flere fisk med imitation af byttedyr

Et særligt godt eksempel på, hvor effektivt en imitation af et byttedyr kan være, er fjordrejen. Hvis du eksempelvis går og fisker efter havørreder i fjorden i sommerhalvåret, kan det være en idé at efterligne en ganske almindelig fjordreje, eftersom disse er voldsomt udbredt i de danske fjorde i de varme måneder. Et godt billede på dette illustreres ved nattefiskeri. Hvis du på et tidspunkt har dyrket nattefiskeri med pandelampe, så har du med al sandsynlighed på en af dine ture oplevet ufatteligt mange violette genskin fra fjordrejernes øjne. Efter sådan en oplevelse er du ikke i tvivl om, hvorfor rejer på den tid af året udgør en væsentlig del af havørredens fødeindtag. Det er derfor ikke atypisk, at en naturtro rejeflue på denne tid af året outperformer enhver anden flue, især hvis fiskene er sløve som følge af varmt vand. 

 

Erhverv naturtro kropsdele og andet fluebindergrej i Aalborg centrum

Hvis du ikke allerede havde indsigt i, hvor effektivt imitation af byttedyr kan være, har du forhåbentligt fået lyst til at prøve kræfter med at frembringe naturtro efterligninger af byttedyr hjemme foran fluestikket. Hvis du efter dette skriv sidder og har spørgsmål om naturtro imitationer af byttedyr, er du velkommen til at komme ind i butikken i Maren Turis gade og snuppe en snak med en af vores eksperter. Alternativt kan du skrive til os over mail på kontakt@jogl.dk eller ringe til os på nummeret 98 13 94 00.