Kropsmateriale

Kropsmaterialer - Alt fra Chenille til Flatbraid 

Vi kan tilbyde et stort udvalg af kropsmaterialer, der omfatter flatbraid, mylarrør, flexiskin, garn, forskellige typer af chenille og meget mere. Jægeren & Lystfiskeren har kropsmaterialer, der kan indgå i langt de fleste fluer. Vi har nemlig alt fra chenille, der kan bruges til dine kyst- og put & take fluer, til flatbraid, der kan indgå i dine laksefluer til ind- og udland. Her på siden kan du danne dig et overblik over butikkens sortiment. 


Guide: Hvilke typer kropsmateriale kan der anvendes?

Som det fremgår på denne side kan vi i Jægeren & Lystfiskeren tilbyde et stort udvalg af kropsmaterialer. Det er derfor forståeligt, hvis du har svært ved at vælge det produkt, som du skal anvende i skabelsen af den eller de fluer, som du ønsker at binde. Der forekommer derfor her en kort beskrivelse af de mest gængse materialer. Et af de mest anvendte kropsmaterialer er chenille. Materialet kan købes i mange forskellige varianter, eksempelvis US Chenille, Polar Chenille og Krystal Chenille. Fælles for disse produkter er, at de alle fungerer glimrende som kropsmateriale. Forskellen er dog, at et produkt som US Chenille kan anvendes i flere put & take fluer sammenlignet med produkter som Polar Chenille og Krystal Chenille. Til gengæld vil produkter som Polar Chenille og Krystal Chenille gøre sig bedre til visse kystfluer end US Chenille. Produkter som US Chenille og Ultra Chenille vil være glimrende at anvende i put & take klassikere som Montana fluen, Cat’s Whisker fluen samt Wolly Bugger fluen. Her vil produkter som Polar Chenille og Krystal Chenille være bedre at anvende i kystfluer til havørredfiskeriet, eksempelvis i børsteorm- og rejeflue imitationer. Et andet kropsmateriale, der ofte anvendes blandt fluebindere, er Flatbraid. Flatbraid er et materiale, der modsat chenille ofte anvendes i laksefluer til åen og elven. Materialet er tyndt og udgør en mindre profil på krogen end et materiale som chenille. Vi kan tilbyde Flatbraid i en lang række farver, så du kan finde lige præcis den farve Flatbraid, som du ønsker at udstyre din lakseflue med. 
 

Du er velkommen i til at kontakte os med spørgsmål i Maren Turis gade 6

Hvis du nu sidder og har spørgsmål angående kropsmaterialer til fluebinding, er du meget velkommen til søge råd og vejledning blandt vores eksperter. Du kan kontakte os over telefon på telefonnummeret 98 13 94 00 eller skrive en mail til kontakt@jogl.dk. Du er også velkommen til at aflægge butikken i Maren Turis gade på besøg. Så kan du forhåbentligt få besvaret dine spørgsmål og få lidt tips og tricks med på vejen fra en af vores ansatte med stort knowhow på fluebinding og fluefiskeriet.