Härkila


Härkila: Førende inden for tøj og udstyr til jagt 

Härkila er et svensk jagtbrand grundlagt i 1985 i Västra Götland af Kjell Lennartsson. Her ligger Härkila-gården, som har været en del af familien siden det 17. århundrede. Og generation efter generation har familien jaget og opsamlet viden, om hvordan man jager i de skandinaviske skove. I dag sælges Härkila i mere end 50 lande og er en af verdens førende inden for jagttøj- og udstyr. Kjell Lennartssons mission var at skabe et jagtbrand, der sælger både tøj og udstyr. Han ønskede at lave tøj, der både var lydløst at have på, når man var på jagt, og som samtidig kunne modstå det hårde klima i Skandinavien. For at forfølge dette mål producerede Härkila det første jagttøj i Skandinavien, der er udstyret med en vind- og vandtæt Gore-Tex-membran. Härkila har altid været ensbetydende med kvalitet, god funktionalitet og pasform. Og både tøj og udstyr har tjent både den kvalitetsbevidste og den professionelle jæger i meget forskelligt terræn. Når du køber tøj fra Härkila, kan du være sikker på at modtage det bedste jagttøj og udstyr, der er lavet i de bedste materialer og af de bedste designere og producenter.

Härkila er specialister i outdoortøj til brug ved aktiviteter som jagt eller vandring. Og med et brand bygget på kvalitet producerer Härkila en udstrakt produktportefølje af Gore-Tex- jakker, -bukser, -fleecetrøjer og -støvler, der alle er testet og brugt af professionelle. Især Härkilas ekspertise i jagt er inkorporeret i næsten hver eneste design fra brandet. Nøje gennemgang af produktsortimentet sikrer, at alt Härkila-tøj og -fodtøj er testet og afprøvet i det terræn, det er intentionen, det skal bruges i. 

Når du klikker dig igennem vores Härkila-shop vil du ofte se sætningen ‘udviklet af jægere til jægere’. Og sætningen kunne ikke være mere præcis. Härkila er nemlig enormt stolte af, hvordan de tester ethvert produkt. Hos Jægeren & Lystfiskeren kan vi varmt anbefale produkterne fra Härkila, som du kan finde her i vores Härkila-shop. På grund af den høje kvalitet ligger prislejet også i den høje ende, men med Härkila er det hele investeringen værd. Fordi det er jægere selv, der udvikler både tøj og udstyr, får du alle de egenskaber, det er nødvendigt for, at du får en behagelig og god jagt – både hvad komfort og funktionalitet angår. Du er derfor garanteret det højeste niveau af performance og stil. Uanset om du ønsker jakker til jagt, vandtætte udendørsbukser, termiske underlag eller en lækker hverdagsskjorte, har Härkila et fantastisk udvalg, du kan udforske her på siden i vores Härkila-shop. 

Härkila – et brand, der er i harmoni med naturen 

Hos Jægeren & Lystfiskeren er vores Härkila-shop fyldt med lækkert tøj og udstyr til jagt, outdoorliv, vandring og camping, så du er fuldt dækket ind, når du bevæger dig på eventyr. Härkila går nemlig fuldstændig hånd i hånd, med hvad vi laver hos os. Vi er nemlig selv eksperter i jagt og lystfiskeri og derfor har vi også stor kærlighed for naturen. Jagt har været en del af den nordiske livsstil i tusinder af år og har uundgåeligt bidraget til at skabe en stærk følelse af fællesskab hos mange. Derfor har både vi og Härkila stor respekt for naturen. Den tradition, som Härkila er en del af, handler ikke kun om selve jagten. Det handler også om at leve i harmoni med naturen gennem en respektfuld og kyndig tilgang til vores naturlige verden, der overføres fra generation til generation. 

Härkila er derfor blevet et brand, som udvikler tøj til en lang række jagtformer på markeder, der når langt ud over Skandinavien. Men deres kerneværdier er uændrede. De designer tøj, der er i stand til at modstå det ofte barske, skiftende vejr i Norden, og som vil gavne enhver, der ønsker at imødekomme naturen på sine egne vilkår og opleve de glæder, den tilbyder. 

Jagttøj med unik teknologi, der holder dig varm og tør 

Det specielle ved Härkila er, at de er så dedikerede til jagt og det outdoorliv, at de har brugt mange år på at studere det skandinaviske klima og dermed de nødvendige egenskaber, tøj og udstyr skal have. Derfor har de også udviklet en lang række forskellige teknologier, og med tøj fra Härkila kan du derfor både kamuflere dig, holde dig tør og varm, forblive sikker og holde dig lydløs i skoven, så du med garanti får den bedst tænkelige jagt. For eksempel har de fleste Härkila-jakker indbygget “Härkila Weather System”, som er et membransystem, der er både vindtæt og vandtæt – og så er det specifikt udviklet til jagt. Her har Härkilas forsknings-og udviklingsteam sluttet sig til nogle af verdens førende specialister inden for membranteknologi og sammen med erfarne jægere har de perfektioneret teknologien ved at teste den i de skandinaviske skove og landskaber. 

Køber du derfor en jakke med denne teknologi, kan du være sikker på, at den er både vandtæt, vindtæt, åndbar og har en let membran, der er skræddersyet til jægerens behov. En sådan jakke er den perfekte løsning til jægeren, der ønsker høj ydeevne, samtidig med at det er muligt at forblive tør og behagelig, selv under højintensiv aktivitet i barske forhold. 

Häkila Weather System bruger hydrofile membraner, der trækker fugt ud. Teknologien holder jægeren tør ved hurtigt at absorbere og fjerne fugt. Fugtigheden transporteres gennem membranen og fordeles over overfladen, hvor den hurtigt fordamper og stabiliserer temperaturen inde i jakken. Samtidig er hullerne i membranen så små, at de forhindrer vandmolekyler i at komme ind udefra. Det er altså en teknologi, der både gør jagten mere behagelig for jægeren, men samtidig beskytter mod naturens elementer. Du kan altså trygt klikke dit nye jagttøj hjem fra vores Härkila-shop velvidende, at du får noget udstyr, der er gennemtænkt og testet til det, du skal bruge det til. 

Sådan vedligeholder du dit jagttøj

Det er vigtigt, at du vedligeholder dit jagttøj korrekt, da du på den måde kan forlænge tøjets levetid, og samtidig bevæge dig uden at blive opdaget på din jagt. Helt generelt er det en god ide at bruge vaskemiddel uden parfume og optisk hvidt for at forhindre dyrene i at opdage dig. Undgå også at bruge skyllemiddel. Derudover skal du naturligvis følge vaskevejledningen på mærket i tøjet. Skal du vaske tøj fra Härkila i bomuld anbefaler de, at du følger den pågældende vaskevejledning og vasker det i en almindelig vaskemaskine. Du bør ikke tørretumble Härkila-produkter af bomuld, da det slider på materialet. Tøj af uld kan blot lufttørres. Trænger det virkelig til en vask, bør du vaske tøjet på et specielt uldprogram. Produkter med membran såsom jakker vaskes udelukkende ved brug af flydende vaskemidler for at forhindre eventuelle rester af vaskemiddel i membranen efter vask. 


Med jagttøj fra Härkila skal du aldrig mere fryse 

Leder du efter jagttøj, der virkelig kan modstå kulden og holde dig varm hele jagten, så skal du kigge efter serien Härkila Heat. Her er der nemlig inkorporeret varmemembraner i tøjet, så du med garanti vil føle dig varm og tilpas – selv på de koldeste dage. I et Härkila Heat-produkt er der tilsluttet et vandtæt USB-stik, som først og fremmest skal tilsluttes til en powerbank. Så kan du styre varmen og produktet gennem Härkilas smartphone-app, hvor du kan sætte den på den ønskede temperatur mellem 32° og 43°. Produkterne har også en knap, hvor du kan indstille varmen til en temperatur på 32°, 38° eller 43°, så du ikke er afhængig af din smartphone, når du er ude. 

Når produktet har nået den ønskede temperatur, går varmemembranen automatisk i dvale og tænder automatisk igen, hvis temperaturen falder 1-2 grader under den ønskede temperatur. Derfor behøver du slet ikke selv tænke over at slå den til og fra. Ved høj aktivitet vil den for eksempel slå fra og tænde igen, når du sidder eller står stille, så du på alle tidspunkter af jagten kan holde varmen. Tilslutter du en god powerbank, kan varmemembran holde sig kørende i op til syv timer.

I vores Härkila-shop finder du altså alt det udstyr, du nogensinde måtte få brug for på din jagt. Her er både jakker, lange underbukser, overtræksbukser, veste, fleecetrøjer og meget mere. Og de forskellige produkter har hver sin teknologi, så du kan imødekomme lige præcis de behov, du har brug for for at få en god jagtoplevelse. Hos Jægeren & Lystfiskeren forstår vi godt, at Härkila er førende inden for jagttøj og -udstyr, for alle deres produkter er nemlig altid lig med god kvalitet og nytænkende teknologi. Og så er det altid en god ting at vide, at hver eneste teknologi og produkt er testet til lige præcis de ting, du har tænkt dig at bruge produkterne til. Derfor kan du være sikker på, at Härkila holder, hvad de lover.