Fangstnet/Gaf

Opgrader dit fiskegrej med et nyt fangstnet 

Et net er en nødvendighed ved fiskeri. Lige meget om du mangler et net til fiskeri for hive et trofæ hjem eller er helt nybegynder, er et net et vigtigt fiskeredskab. At fiske uden et ordentligt fangstnet er nemlig lidt ligesom at fiske uden en fiskestang. Hvis du planlægger at fange en stor fisk, der potentielt kan give dig kamp til stregen, har du brug for et net ved din side – ikke kun for at beskytte dig selv og dit blink, men for at sikre, at fisken ikke slipper væk. Først og fremmest er der forskellige kategorier af net til fiskeri, men her på siden finder du fangstnet, som bruges til at hjælpe dig med at indfange den fisk, du har på krogen. Der er også forskellige slags fangstnet, og det kan derfor være svært at vide, hvilket et du skal investere i. 

 

Et fangstnet er det mest almindelige net, og er et som alle lystfiskere skal have i sin båd eller ved sin side hele tiden. De kommer i en lang række forskellige størrelser og materialer. Hvilken type og størrelse fisk du planlægger at fange, vil typisk bestemme hvilken størrelse fangstnet, du har brug for. Hvis du fisker i en lille flod eller sø, har du ikke brug for et stort fangstnet. Men fisker du på dybt vand, vil du skulle bruge et stort net.


 

Du finder fangstnet i mange forskellige materialer 

Oftest vil du finde fangstnet i materialer som gummi, nylon og net, der er nylonbeklædt, som hver især har deres fordele og ulemper. Når du leder efter hvilket net, du skal købe, er det naturligvis vigtigt at finde et net, der ikke skader fisken, når du fanger den. Dette er et net, der er nylonbeklædt eller af gummi bedst til. Her får du fangstnet, der er jævnt og glat, hvilket gør det nemt for dig at fange fisken og hurtigt få dem ud af nettet, hvis du ønsker at sætte fisken fri. Fangstnet lavet i nylon kan være ru næsten som et reb og derfor skrabe fisken og fjerne dens skæl. Det kan også være svært at få fisken ud af disse fangstnet, da man typisk ser sammenfiltringer og knuder ved denne type net. De er billigere end de to andre typer, men det kan være det værd at bruge lidt ekstra penge på et fangstnet, da du på den måde gør fiskeriet lidt nemmere for dig selv. 

 

En anden vigtig ting at overveje, når du skal købe et nyt fangstnet, er håndtaget på nettet. Korte håndtag fungerer bedst på lavt vand og til at fange en fisk lige ved siden af båden. Den åbenlyse ulempe er, at fisken er nødt til at være lige ved siden af dig, før du kan fange den. Længere håndtag fungerer derimod bedre på dybt vand, der kan være uroligt, så du ikke behøver bekymre dig om at bringe fisken tæt på. Nogle lange håndtag kan nå op til otte meter. Så har du nogen med dig på din fisketur, kan de betjene nettet på afstand, mens du har fisken i nærheden.

Du finder også fangstnet med justerbart håndtag, så du kan sætte det til den længde, du har brug for. Det giver dig mulighed for at bruge mindre plads i din båd, og du kan vælge, hvor langt du vil have det, afhængigt af det job, du står over for. 

 

Her på siden finder du altså mange forskellige typer net til fiskeri, så du kan finde lige præcis det net, der passer til dit fiskeri.