Håndkikkert

Håndkikkert til jagt, fuglekiggeri eller fritid

Mangler du en kikkert til jagt eller til at studere natur, dyr eller efter fugle på tæt hold med? Så er det en håndkikkert, du skal have fat i. Hos Jægeren & Lystfiskeren er vi eksperter i udstyr til jagt og outdoor – også håndkikkerter. Du vil derfor kunne finde den rette håndkikkert til jagt, en håndkikkert med afstandsmåler samt modeller fra Leupold og Zeiss hos os. Vi hjælper dig gerne med at vælge din håndkikkert. Du kan se vores sortiment i vores fysiske butik i Aalborg, men du er også altid velkommen til at kontakte os for vejledning via telefon eller e-mail.
 


Sådan vælger du den helt rigtige håndkikkert

Dit valg af håndkikkert afhænger af, hvad du skal bruge den til. Det hjælper vi dig med her.

 

Guide til håndkikkert: Hvad betyder tallene og størrelserne?

Når du kigger efter din næste Leupold håndkikkert, Zeiss håndkikkert, en håndkikkert med afstandsmåler eller en anden model, vil du møde størrelsesangivelser som for eksempel ‘8x32’. ‘8x32’ betyder, at forstørrelsen i kikkerten er 8, og at kikkertens forreste objektivlinse har en diameter på 32 millimeter. I dén håndkikkert vil du derfor kunne se et objekt 8 gange tættere på. Objektivlinsens størrelse har betydning for lyset i dets synsfelt. Jo større det er i diameter, jo lysere er synsfeltet, og kikkerten kan bruges ved svagere belysning.

 

Håndkikkert til jagt, fuglekikkeri eller natur? Det skal du vælge:

- Håndkikkert til jagt: 8-10x

- Til fuglekikkeri: 7x-10x

- Til udforskning af naturen: 8x-12x

 

Den bedste håndkikkert til jagt er en størrelse 8x42

Til jagt anbefales en model i størrelse 8-10x, som er en god all around håndkikkert til jagt. Hos os finder du blandt andet en Leupold håndkikkert og Zeiss håndkikkert i størrelse 8x42. Men den præcise størrelse på den bedste håndkikkert til jagt afhænger også af, hvilken type jagt du udøver. Afhængigt af jagttypen anbefales det, at du vælger: 7-8x42 til jagt med meget bevægelse, 8x42, 10x42 eller 10x50 til jagt i åbent terræn med stor afstand til byttet, 10x42, 10x50 eller 12x50 til positioneringsjagt i åbent terræn og en kikkert med afstandsmåler, som kan måle afstande med laser, ved jagt på over 500 meters afstand. 

Jægeren og Lystfiskeren sortiment af håndkikkerter repræsenterer

Astro håndkikkerter 

Kahles håndkikkerter

Leica håndkikkerter

Leupold håndkikkerter

Nikon håndkikkerter

Swarovski håndkikkerter

Vortex håndkikkerter

Welter håndkikkerter

Zeiss håndkikkerter


 

Håndkikkert tilbud - Gode tilbud på flere brands

Der er i øjeblikket mulighed for at lave en god handel ved os. Lige nu har vi ved Jægeren & Lystfiskeren nemlig nedsatte priser på udvalgte kikkerter fra forskellige brands. Dette omfatter blandt andet Leica håndkikkerter, Leupold håndkikkerter, Vortex håndkikkerter og Welter håndkikkerter. 


 

Køb din næste håndkikkert online eller i vores butik

Du er velkommen til at gå på opdagelse i vores udvalg her i vores webshop eller besøge vores fysiske butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg, hvor vi altid står klar med kyndig rådgivning. Du kan også altid få rådgivning af os ved at ringe til os på telefon 98 13 94 00 eller ved at sende en mail til os til kontakt@jogl.dk. Så hjælper vi dig hjertens gerne med at finde den håndkikkert til jagt, fuglekikkeri eller natur nydelse, som du søger. Vi rådgiver dig også gerne i forhold til eventuelle spørgsmål, eksempelvis hvis du kunne tænke dig at blive lidt klogere på forskellene mellem en håndkikkert 10x42 og en håndkikkert 8x42.