Afstandsmåler

Afstandsmåler til jagt   

Med en afstandsmåler er du sikret den bedste oplevelse med din jagt. Og når du først har prøvet at gå på jagt med en afstandsmåler, bliver det ganske sikkert en essentiel del af dit udstyr. De teknologiske fremskridt for afstandsmålere har de seneste år udviklet sig eksplosivt.

Særligt i prisklassen hvor de fleste entusiaster har mulighed for at være med, så du nu har mulighed for at købe en afstandsmåler i god kvalitet, der næppe vælter økonomien. Her hos Jægeren og Lystfiskeren kan du både finde kvalitetskikkerter, hvor afstandsmåleren er indbygget. Hermed sparer du naturligvis lidt på vægten i en løsning, hvor nogle af de vigtigste redskaber til jagt er kombineret. Du har dog også mulighed for at købe en dedikeret afstandsmåler. Det kan være en fordel for dig, som måske har en rigtigt fin jagtkikkert i forvejen og gerne vil opgradere sit udstyr med noget højteknologisk grej, som nogle oplagte anvendelsesmuligheder i jagten.


 

Mange jægere har allerede stor fornøjelse af at bruge en afstandsmåler til jagt, da den tjener et vist formål, som har været ønsket latent af jægere ganske længe. At kunne bedømme afstanden til et bytte eller et vandringsmål er nu ikke længere væk end et hurtigt greb i lommen – og derfor er vi temmelig sikre på, at du vil få fornøjelse af din afstandsmåler, som du kan købe her hos os. Vi har nemlig kun afstandsmålere fra nogle af de mest anerkendte producenter. Det gælder for eksempel afstandsmålere til jagt fra Nikon og Swarowski, som begge har været blandt de førende brands inden for teknik og optik i adskillige årtier, og fra Vortex Optics, som har produceret noget af det bedste grej til jægere og andre naturinteresserede i nyere tid.

 

Hvordan fungerer en afstandsmåler til jagt?

Kigger man på funktionaliteten af en afstandsmåler til jagt, er det et avanceret apparat, der kan måle distancen mellem din placering og det mål, som du peger på gennem apparatet. Nok er en afstandsmåler baseret på avanceret teknologi – men det betyder ikke, at den er avanceret at bruge. Tværtimod. Afstandsmåleren tjener det primære forhold at give dig noget relevant geografisk data om afstand mellem dig og et mål. Det kræver derfor ikke den store teknologiske baggrundsviden at betjene afstandsmåleren, uanset om den er integreret i en kikkert eller findes som et dedikeret apparat. Noget af det, der kendetegner en afstandsmåler til jagt i ordentlig kvalitet, er nemlig også, at den er hurtig at bruge. Det kommer dig til gode, hvis du pludselig spotter et bytte og har brug for den viden, som afstandsmåleren kan give dig, så hurtigt som muligt. På den måde får du det bedste udgangspunkt for at analysere situationen, lægge en optimal strategi og handle ud fra den data, du får fra afstandsmåleren. 

 

Teknologien bag afstandsmåleren har som så meget andet avanceret grej sin oprindelse i militæret. Og der er et naturligt sammenfald mellem de opgaver, militæret af og til skal løse, og de oplysninger, som en jæger – eller en golfspiller, for den sags skyld – kan have gavn af.

 

Afstandsmåleren fungerer ved, at der skydes en kraftig laserstråle ud fra apparatet, der reflekteres af det objekt, man peger på. Hermed kastes strålen tilbage til apparatet. Gennem en lille computer i afstandsmåleren beregnes afstanden nu ud fra den tid, det har taget for strålen at blive sendt og komme tilbage til apparatet igen. Det giver en uhyre præcis måling af afstanden mellem dig og dit mål.
 

Få råd og personligt vejledning til køb af afstandsmåler til jagt hos Jægeren og Lystfiskeren

Da der er flere modeller at vælge imellem, tilbyder vi naturligvis at hjælpe dig med at finde den helt rigtige afstandsmåler til jagt. Kontakt os inden for vores åbningstider eller besøg os i vores butik i Aalborg. Her har du også mulighed for at kigge nærmere på de forskellige modeller i vores sortiment.