Waders

Waders - når du vil i vandet tørskoet

Vil du udbygge dit outdoor tøj med et par waders, der kan holde dig tørskoet, selvom du står i vand eller mudder til livet? Så skal du have fat i et par waders.

Hos Jægeren & Lystfiskeren har vi et stort udvalg af waders i forskellig livhøjde og materialer. Vi har waders bukser til voksne og børnewaders i mange forskellige pasforme og prisklasser, så du kan være sikker på at finde den model, som passer dit formål og dit budget.

Vi tilbyder altid gerne vores professionelle vejledning, når du skal vælge de rette waders til dig selv eller børnewaders til børn.
 

 


Hvad bruges waders til?

Waders er kombinerede overtræksbukser og støvler, som kan holde vand ude. Derfor er de meget populære når man fisker i søer, åer, elve, floder og ikke mindst er de meget populære til kystfiskeri.

Waders bruges også til jagt, beskidt arbejde eller andre hobby eller arbejde, som kræver, at vand, mudder og snavs holdes ude mindst op til livet.

Guideline waders, waist waders, Orvis waders, neopren waders eller… Hvilke waders skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige waders, som varierer i pasform og materiale. Her har vi samlet en række guidelines til waders, som kan hjælpe dig med at finde de rigtige.
Tag stilling til, hvad du har brug for i forhold til:

Pasform og livhøjde

Vejrforholdene, de skal bruges i

 

Derefter kan du vælge dine waders bukser eller børnewaders i det materiale, som passer bedst til dit behov.

2 trin, der gør det nemmere at finde de rigtige waders:

Trin 1: Pasform og livhøjde - waist waders, chest waders eller skridtstøvle?
Når du kigger i vores udvalg af waders, vil du finde modeller i forskellige længder. 

Vi har waist waders eller skridstøvler waders til dig, som ikke har brug for at have mere end underkroppen beskyttet mod vand.  Har du brug for waders til højere vandstande, er waders med seler, altså chest waders det rette valg. 


Trin 2: Hvornår skal de bruges?
Det har også stor betydning, hvornår du skal bruge dine waders. Nogle modeller er beregnet til koldt vand, mens andre ikke er isolerede og er velegnet til sommermånederne.

Du skal derfor også vælge ud fra, hvornår på året, du skal bruge dine nye waders.


Materialevalg -  PVC, neopren eller åndbare waders?

Når du har taget stilling til overvejelser om pasform, vejrforhold og tidspunktet for brug,er du klar til at vælge den rette model. Her kommer materialet ind i billedet, hvilke har forskellige egenskaber.
Hos os finder du waders i de klassiske materialer:

PVC

Neopren

Åndbare

Waders i PVC

Waders i PVC er lavet i slidstærkt materialer og ligger i den billige ende i prisskalaen. Der er ingen varme i dem, så de er ikke velegnet til kolde temperaturer eller arbejde i kolde omgivelser. Komforten er beskeden, men slidstyrken uforlignelig

Neopren waders

Neopren waders er varmere end modeller i PVC. De sidder tæt til kroppen og har den største opdrift af de tre modeller.

På grund af deres materiale er de oplagte til kolde tider, fordi de kan holde på varmen. Hvis du skal bruge dem i sommermånederne, eller du skal lave fysisk hårdt arbejde med dem på, vil du modsat komme til at svede i dem.

Åndbare waders

Åndbare waders er oplagte til dig, som skal bruge waders til aktiviteter, der kræver meget arbejde. De holder nemlig ikke på varmen på samme måde, som neopren. Komforten er fantastisk, hvilket gør at de er lette at bevæge sig i, og man kan snildt gå 10-15 km. i dem uden besvær.

Børnewaders

Hos os finder du også børnewaders, som kan bruges til fisketure med familien eller som alternativ til almindelige regnbukser og gummistøvler.

Køb dine waders her hos Jægeren & Lystfiskeren

Har du brug for hjælp til at finde de rigtige waders? Så er du altid velkommen til at besøge vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg, hvor du kan se og prøve vores udvalg af Guideline waders,  waist waders, waders bukser, Orvis waders, børnewaders og meget mere. 

Du er også velkommen til at ringe til os eller at sende os en e-mail for at få vejledning. Du kan ringe til os på telefon 98 13 94 00 eller sende din e-mail til kontakt@jogl.dk.