Åndbare waders

Åndbare waders

Når du skal købe dine næste åndbare waders, og hvis det skal være nogle ordentlige waders, så kan Jægeren & Lystfiskeren hjælpe dig. Vores sortiment af åndbare waders sætter kvalitet som højeste prioritet, uden at prisen stikker helt af. 

 

Vi har åndbare waders til den erfarne lystfisker, som bruger timevis i vandet i den evige jagt på drømmefisken. Vi har waders til nybegynderen, som måske synes det er vildt at bruge flere tusinder af kroner på waders, men som gerne vil i gang til fornuftige penge, samtidig med at kvaliteten stadig er i orden. Vores priser er meget favorable, da vi, hos Jægeren og Lystfiskeren, køber ind i så store mængder, at vi altid er med på de bedste priser. På den måde har vi altid et godt tilbud til dig. Så uanset tid på året kan du finde dit næste par åndbare waders hos os.

 


Vedligeholdelse af dine åndbare waders

Når du nu har fået erhvervet dig et par gode åndbare waders og sikkert brugt en mindre formue, så vil de fleste jo rigtig gerne passe godt på deres waders. Der er masser af fordele ved at vedligeholde sine waders på den rigtige måde. For det første, så forlænger man levetiden på sine waders betragteligt. Dernæst så sparer man jo penge, når ting holder længe. Miljøet er også taknemlig, når vi kan få levetiden op på produkterne og ikke mindst grejhandlere og fabrikanterne synes det er fantastisk, når reklamationerne udebliver. 

Åndbare waders lever et hårdt liv. De er ofte meget våde udvendig og samtidig klamme og fugtige indvendige. De går tit og ofte mange kilometer i løbet af en fisketur. Så kommer de hjem fra fisketuren, hvor livet i et fugtigt skur eller garage måske venter. Her får de så lov at hænge til næste gang de skal i brug. Det siger sig selv at det er noget, som slider ekstremt på waderne og er med til at mindske levetiden.

Så hvad skal man gøre for at passe godt på sine waders?

Hos Jægeren og Lystfiskeren anbefaler vi som det allerførste, at man køber den rigtige størrelse, hvor der er plads til at gå i knæ og skræve over hegn, stakit og lign. 

Dernæst skal man være forsigtig, når man trækker i og af sine waders, så man egentlig mindsker træk i syningerne. Når fisketuren er slut, så kan man lige skylle dem under bruseren når man kommer hjem. Derefter er det med at få vendt vrangen ud og tørret dem godt indvendig. Hæng dem et sted hvor der er lunt og tørt. Når de er tørre indvendig, vendes de og tørres udvendig. Når de er tørre kan de med fordel pakkes pænt sammen og opbevares i et skab eller lign. At de er tørre indvendig og udvendig er klart det aller vigtigste. Saltpartikler fra kondens og fra saltvand er med til at nedbryde membranen over tid.
 Kvalitet og komfort

Waders’ hovedfunktion er at holde dig tør og komfortabel gennem en hel dag med fiskeri.
Waders er det ene stykke tøj, du aldrig vil tage af sted uden, når du skal ud at fiske. Det er den eneste barriere mellem det kolde vand og dine ben. Derfor er det også vigtigt, at kvaliteten er i orden, uden at det går på kompromis med komforten.

 

Hos Jægeren & Lystfiskeren ved vi godt, hvor mange timer du kan tilbringe i dine waders, og at du kan komme til at gå lange ture i- og langs vandet for at finde det bedste sted med flest fisk. Netop derfor er komforten det vigtigste i et par gode waders.

 

Vi har et stort udvalg af åndbare waders, for at du heller ikke får det for varmt, når du skal tilbringe flere timer i dem. Det betyder også, at der er mindre irritation ved at have dine åndbare waders på, fordi de er lavet i gode kvalitetsmaterialer, som ikke bare er plastik fra ende til anden.

 

Vi har flere mærker at vælge imellem, når du skal finde dit næste sæt åndbare waders hos os. Derfor vil vi også anbefale, at du kommer ind i butikken for at prøve et par. De kan nemlig variere i størrelserne fra mærke til mærke. Det er også vigtigt at prøve dem, da pasformen i et par åndbare waders er uhyre vigtig i forhold til levetiden på dine waders. Hos Jægeren og Lystfiskeren ved vi helt præcis, hvordan dine waders skal sidde, for at du får det optiamle ud af din nye investering.

 

Vores anbefaling er at købe et par waders med neoprensok. På den måde får du den optimale komfort, og du kan vælge frit mellem forskellige vadestøvler med indivduel pasform. Du kan også vælge forskellige typer af såler, så du på den måde kan tilpasse dit nye sæt åndbare waders til netop den type fiskeri du foretrækker. Det er nemlig ikke ligegyldigt for valg af vadestøvler, om du fisker kyst- og fjordfiskeri, eller om du bruger din fisketid langs åen eller i put and take søen. 

 

Åndbare waders findes som udgangspunkt i 2 modeller, nemlig chest waders, altså den gængse model, som går helt op til brystet og waist waders, som kun går til maven. Om du har behov for chest- eller waistwaders, kan komme op til overvejelse, alt efter hvor du foretrækker at fiske, og eventuelt hvad tid på året du hovedsageligt fisker. Vælger du et par waistwaders, kan det være fordi, du ikke har behov for at gå for langt ud i vandet, og egentlig foretrække den ekstra komfort, som waistwaders tilbyder. Et par waistwaders vil også være gode til en varm sommerdag. Hvis du vælger et par chestwaders, vil du sandsynligvis gerne have muligheden for at kunne komme længere eller dybere ud i vandet, eller måske din kystplads kræver dyb vadning, for at forcere nogle "badekar" for at nå revlen. Chestwaders giver langt flere muligheder og det er også ubetinget den type waders der sælges langt flest af. De giver også ekstra isolering på de kolde dage, hvor kulden kryber ind selv gennem de mindste sprækker. Her har chestwaders helt kalrt en ekstra fordel. 

 

Næsten uanset hvilket par waders du vælger, vil du ofte opleve, at du mangler lommeplads til opbevaring af enten fluer eller blink. For som bekendt betyder flere fluer eller blink bedre fiskemuligheder, og i sidste ende kan det betyde flere fisk. Hvis du derfor skulle komme ud for, at dine waders ikke har nok lommer, har vi her på siden mange vadejakker, fiskejakker, fiskeveste, chestpacks og slingpacks, at vælge imellem til at supplere til dit nye fiskeudstyr.