Bue

 

Stort udvalg af buesæt til voksne og børn 

At lære at skyde med bue og pil kan være et spændende eventyr. Og så snart du dykker ned i sporten, er det vigtigt at købe det udstyr, der er rigtigt for dig. Dine evner vil nemlig udvikle sig hurtigere, hvis du har din egen bue og pil, som du kan lære at kende. En bue, der passer til din træklængde og pile, der har den korrekte længde, forbedrer din nøjagtighed i høj grad.

 

Når dit udstyr passer dig, vil din oplevelse med skydning også være mere behagelig. Er du allerede kommet i gang med sporten, har du sikkert allerede en generel forståelse af, hvordan en bue og pil virker, og hvad du skal være opmærksom på. Det er ihvertfald vigtigt, at du ved lidt om, hvad du skal have, før du kaster dig ud i et køb af bue og pil. Med en generel forståelse for trækvægt, træklængde og pilelængde vil du nemlig føle dig mere komfortabel i købet af din første bue. 

 

Hos Jægeren & Lystfiskeren forhandler vi primært det, man kalder en compoundbue. En compoundbue er den sidst udviklede bue og oftest bruges den som en jagtbue. Det, der er specielt ved en compoundbue er, at den har et hjul for enden af benet, som reducerer den kraft, der er nødvendig for at holde strengen strakt. Derfor reducerer en compoundbue typisk buens trækvægt med 75-80 %, hvilket har gjort den til en rigtig populær jagtbue.


Guide: Råd til køb af din næste bue

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige typer af buer og pile, og det kan især være svært at vide, hvad en ny bue skal koste. Er du nybegynder og dermed på jagt efter din allerførste bue, hvad enten det er en jagtbue eller en bue til at udøve bueskydning, behøver du ikke nødvendigvis at gå efter den dyreste. En dyr bue vil ikke nødvendigvis gøre dine skud mere nøjagtige. Faktisk kan en dyr, hurtig ekspertbue give dig flere problemer end en bue, der er langsommere og har færre egenskaber. 


 

Buer og pile til voksne

Som nybegynder bør du starte med en bue, der er nem at skyde med, så du kan lære. Inden for bueskydning og jagt er fart selvfølgelig en god egenskab. Dog er det også risikabelt og kan føre til fejl. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe et komplet buesæt til voksne som det første. Der er nemlig flere ekstra ting, du skal have med, før du er fuldstændig klar til at bruge buen. Det kan være sådan noget som armbeskytter, pilehylde og pilekogger. Med et buesæt til voksne får du altså et komplet sæt, der er klar til at blive taget i brug med det samme. Som du bliver mere øvet, og din viden om bueskydning stiger, kan du med fordel begynde at samle dit eget sæt og købe de forskellige dele individuelt, så de passer til lige præcis dine behov og niveau. Hos Jægeren og Lystfiskeren har vi i vores sortiment bue og pil startsæt til voksne.


 

Compound bue til børn samt komplette buesæt til børn

Her på siden kan du også købe bue og pil til børn. Her er det vigtigt, at buen besidder egenskaber, der gør, at barnet kan skyde behageligt. Derfor bør man overveje ting som barnets alder, vægten på buen og trækvægt. Det kan være svært at være helt specifik omkring, hvilken bue der passer bedst til dit barn, men helt grundlæggende skal det være en bue, der både passer i størrelsen, føles behagelig at skyde med og ikke er for tung. Er den for tung og for stor, kan barnet hurtigt miste interessen for sporten, og så er det ærgerligt at have brugt penge på et komplet buesæt. Sørg derfor altid for at lade barnet prøve buen i butikken, før I beslutter jer for, hvilken det skal være.  


 

Køb jagtbuer, compound buer, recurve buer og buesæt ved Jægeren & Lystfiskeren

Hvis du er på udkig efter en bue til ungerne eller dig selv, står vi klar til at vejlede dig ved Jægeren & Lystfiskeren. Vi har et stort sortiment af buer og pile til børn og ligeledes til voksne. Vores sortiment indebærer blandt andet recurve buer til voksne, compound buer til voksne, buer og pile til jagt, compound buer til børn, startsæt med bue og pile til både børn og voksne samt relevant bueskydnings udstyr. Du er velkommen til at besøge os i vores fysiske butik i Maren turis gade. Alternativt er du også altid velkommen til at kontakte os over telefon på nummeret på 98139400 eller over mail på kontakt@jogl.dk. Uanset hvad hjælper vi dig glædeligt i gang med interessen for bueskydning. 


 

bue og pile

Bue og pile