Lyddæmper

Lyddæmper og tilbehør

Vores lyddæmpere fås i flere forskellige varianter til våben med forskellige kalibre og forskellige typer af gevind. Gevind til lyddæmpere og mundingsbremser kan desuden laves af vores bøssemager på våbenværkstedet. Drejning og koldbrunering koster 700 kroner. Her på siden finder du lyddæmpere og rekyldæmpere til rifler samt diverse tilbehør og brugte lyddæmpere i god stand.


 

Hvis du er i tvivl om, hvilken lyddæmper der passer bedst til din riffel og dit behov, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os. Bemærk venligst, at våben personligt skal afhentes i butikken (kan ikke sendes). Samtidig skal gyldigt jagttegn kunne fremvises ved køb af våben – herunder også lyddæmpere.


Hvad er fordelene ved at bruge lyddæmper til riffel?

At gå på jagt kan være noget af en belastning for hørelsen. Det lydtryk, der kommer, når en riffel bliver affyret er temmelig massivt. Og gentagne skud over en årrække kan i den grad være med til at forringe din hørelse. Det pludselige tryk efter mere eller mindre stilhed går i mange tilfælde ind og påvirker de små sensoriske følehår i vores ører og giver dig nedsat hørelse, hvis ikke du tænker dig godt om og forsøger at dæmpe lyden på den ene eller den anden måde. Det er slet ikke ualmindeligt for et våben at udsende et lydtryk på 150 decibel – det er en styrke, der er nogenlunde svarende til den, som kommer fra et jetfly, der er ved at lette. Faktisk kan lydniveauer på over 140 decibel forårsage varige høreskader. Og det er et lydniveau, der overgås af de fleste jagtvåben uden lyddæmper.


 

Hvis du går og overvejer at tage del i den fornøjelse, som det er at skyde med lyddæmper, er du kommet til det helt rigtige sted. Her har vi nemlig samlet alle de lyddæmpere til riffel, vi har på lager lige nu. Og du finder også brugte lyddæmpere såvel som relateret tilbehør her på siden.

 

Det skal du være opmærksom på, når du skal købe en lyddæmper

Der findes flere forskellige typer af lyddæmpere, ligesom der findes forskellige geværer til forskellige anvendelsesområder. Derfor er det også vigtigt at vide, hvad det er, du går efter, når du køber en lyddæmper til din riffel. Nogle lyddæmpere er for eksempel lettere – hvilket naturligvis er temmelig fordelagtigt, hvis du skal ud på længere vandringer i forbindelse med en jagt. Jager du derimod fra en hochsitz eller lignende, er det ikke lige så relevant at prioritere vægten af din lyddæmper.

 

De forskellige lyddæmpere er designet til rifler med forskellig kaliber. Derfor skal du være særligt opmærksom på, at den lyddæmper du køber, kan klare at blive brugt sammen med den riffel, du påtænker at bruge den sammen med. Som tommelfingerregel dæmper brede og lange lyddæmpere lyden mere effektivt end kortere og tyndere lyddæmpere – men desuden koster de store mere end de små modeller. Det giver måske sig selv. Men vi forestiller os, at du sikkert er nysgerrig og ny i brugen af lyddæmper til riffel, hvis du er gået i gang med at læse dette afsnit.


 

De lyddæmpere, der vejer mindst, er oftest fremstillet af titanium og er blandt de dyreste alternativer til trods for at metallet ikke er blandt de mest stabile. De mest holdbare modeller af lyddæmpere er konstrueret af stål, som til gengæld er betragteligt tungere end titanium. Lyddæmpere i aluminium betragtes som værende de mindst bestandige – disse er til gengæld enormt lette og forholdsvist billige i sammenligning med andre lyddæmpere. Derfor kan de også være en ganske fornuftig løsning til jægeren, der blot tager på jagt et par enkelte gange om året.

 

Der findes også forskellige systemer til montering af lyddæmper til riffel. Den helt klassiske løsning er et gevind, der gør, at lyddæmperen kan skrues på geværets løb. Der findes også løsninger til hurtigere påmontering af lyddæmper mellem forskellige geværer. De kræver dog blot, at man køber et adapterstykke på de rifler, man ønsker at montere denne slags lyddæmpere på.

 

Tilbehør til lyddæmpere og andre relaterede produkter

I vores sortiment finder du blandt andet A-tec lyddæmpere, Ase lyddæmpere, Schultz & Larsen lyddæmpere samt Aimtech lyddæmpere. Derudover finder du også relateret tilbehør som overtræk til lyddæmpere her på siden. Du finder også rekyldæmper, som på samme måde som en lyddæmper kan give dig en langt mere behagelig oplevelse, når du vælger at afgive skud med din riffel. Og sidst men ikke mindst har du også mulighed for at spare gode penge ved at købe en brugt lyddæmper i god kvalitet her på siden. Vi lægger brugt udstyr ind på de relevante sider i takt med, at vi løbende får det ind i huset. Så husk at holde godt øje med siden, hvis du ønsker dig en lyddæmper til din riffel til en fornuftig pris.  

 

Få råd og vejledning til at købe den lyddæmper, der er rigtig for dig

Hos Jægeren og Lystfiskeren er vi altid klar til at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning om, hvilket grej der er det bedste for dig. Det gælder naturligvis også, når det handler om det rigtige valg af den bedste lyddæmper. Så hvis der er noget som helst, du er i tvivl om eller bekymrer dig om, er du altid velkommen til at kontakte os eller komme ind i vores butik i Maren Turis Gade i Aalborg. Her vil vi sammen med dig granske dine personlige ønsker og altid anbefale den mest relevante lyddæmper til dit behov og dit grej. På den måde vil vi gerne hjælpe dig til at få fat i den lyddæmper, der giver dig de bedste oplevelser gennem jagt. Vi besvarer også gerne dine spørgsmål, hvis du går og undre dig over noget specifikt. Det kunne eksempelvis være spørgsmål som, hvilke lyddæmpere der passer til en kaliber 17 hmr, hvordan en lyddæmper monteres bedst eller hvilke lyddæmpere der har klaret sig bedst i diverse lyddæmper tests. 


Hvis ikke du har mulighed for at komme ind i vores fysiske butik, er du også meget velkommen til at aflægge os et telefonopkald på 98 13 94 00 eller skrive en mail til kontakt@jogl.dk. Så svarer vi altid på din henvendelse hurtigst muligt.