Lerduekaster/Lerduer

Lerdueskydning

Ved du ikke helt endnu, om det er noget for dig at gå på jagt? Så er lerdueskydning muligvis den rette prøve til dig. Her får du den adrenalinfyldte oplevelse af at være jæger, uden rent faktisk at skyde noget vildt.

 

Det kan også være, du allerede går på jagt, og så er lerdueskydning absolut lige noget for dig, hvor du har mulighed for at træne dine evner som skarpskytte. For når man skyder efter lerduer, så skal man være hurtigt på aftrækkeren.
 


Skarpskytte efter lerduer

Hos Jægeren & Lystfiskeren sælger vi lerduer fra det danske mærke PV lerduer, hvor du får 200 lerduer pr. kasse. Lerduerne produceres i petroleumsbeg og naturharpiks, der ikke indeholder miljøskadelige stoffer, alt sammen for at give dig den bedste oplevelse til lerdueskydning. Du skal være opmærksom på, at lerduer kun er til salg med afhentning i butikken. 

 

PV lerduer er 110 mm i diameter, som er det internationale målestoksforhold. Med det skal det forstås, at lerduer i USA er lidt mindre i diameter og lettere i vægt end de internationale mål. Det betyder at PV lerduer er en lille smule sværere at skyde i stykker. De bliver kastet længere afsted – men fornøjelsen ved at se dem blive skudt i stykker er, om muligt, endnu større netop på grund af den ekstra udfordring ved deres størrelse.

 

Lerdueskydning blev opfundet, og klassificeret, som en sportsgren helt tilbage i 1920'erne. Det startede som skydetræning efter fugle, hvilket navnet også indikerer. Det udviklede sig hurtigt til den sportslige leg med konkurrenceelementer, som vi kender i dag. Konkurrenceelementet tog så hurtigt fat, at vinderen af den første officielle konkurrence i lerdueskydning, vandt retten til at navngive denne nye sportsgren.

 

Lerdueskydning fik sit engelske navn skeet, fordi det lød tæt på det norske at skyde (skyte). Siden da er lerdueskydning blevet til en skarpskyttedisciplin, som ovenikøbet er blevet en anerkendt disciplin ved de olympiske lege.


Køb lerduer online og afhent hos Jægeren & Lystfiskeren

Uanset om du træner til at komme med til de olympiske lege, eller bare træner dine skarpskytteevner hjemme i ‘baghaven’, så kan du købe dine PV lerduer her hos Jægeren & Lystfiskeren.

 

Er du helt nybegynder til lerdueskydning, så står vi også gladeligt til rådighed og giver vejledning til, hvilket skydevåben du bør anvende til lerdueskydning. Vi har før oplevet kunder, som har været til polterabend og skyde efter lerduer, og nu selv vil til at begynde at skyde efter lerduer.

 

Her starter du selvfølgelig helt fra bunden, både på viden og udstyr. Og naturligvis stiller vi gerne vores ekspertviden til rådighed, hvad end du er nybegynder eller erfaren lerdueskytte.

 

Vi har eksempelvis også flere forskellige produkter til at kaste lerduerne af sted. Det rangerer helt fra manuel håndkraft til fuldautomatiseret maskine, eventuelt med tilhørende fjernbetjening. Det er næsten ligegyldigt, hvilke lerdueskydningsambitioner du har, så kan vi vejlede dig til de rette produkter hos Jægeren & Lystfiskeren.