Haglgevær

Haglgevær til jagt eller på skydebanen

Er jagt en af dine yndlingsbeskæftigelser? Eller elsker du at bruge tid på at skyde på skydebane? Begge dele kræver et godt, velovervejet våben. Et haglgevær er et godt valg til begge dele. Hos Jægeren & Lystfiskeren tilbyder vi salg af haglgevær. Når du kigger i vores sortiment, vil du finde geværer i varierende modeller, størrelser og udseende. Vi er eksperter i blandt andet jagt, så vi kan altid tilbyde dig vejledning i, hvordan du finder det bedste haglgevær til prisen og til dig. Du skal være opmærksom på, at du skal afhente dit våben hos os i Aalborg, hvis du køber det online.


Halvautomatisk, side-by-side - hvad betyder begreberne?

Et haglgevær affyrer en haglpatron, som du også kan købe hos os. Men udover det, er haglgeværer meget forskellige i model, længde og design. Når du kigger i vores sortiment, vil du støde på begreber som ‘halvautomatisk haglgevær’ og ‘side-by-side’. Det er vigtige begreber, du bør kende til, når du vælger os til salg af dit kommende haglgevær. Vi giver dig her en kort beskrivelse af de begreber, der er en god idé at vide lidt om. 

 

Der findes 4 klassiske typer af haglgeværer:

De 4 klassiske typer af haglgeværer indebærer: Side by side haglgevær, over-and-under haglgevær, pumpun haglgevær samt halvautomatisk haglgevær.

 

1. Side by side haglgevær - den model, der førhen var meget populær

Ved et side by side haglgevær ligger geværets løb ved siden af hinanden. Det var de mest populære haglgeværer før i tiden, men i dag er over-and-under haglgeværerne de hyppigst anvendte - særligt af nyjægere og begyndere.

 

2. Over-and-under haglgevær - det oplagte valg til nybegyndere og jægere

På et over-and-under haglgevær ligger geværets løb i stedet vertikalt på hinanden. Det er den mest hyppige model blandt jægere og et godt valg til nyjægere.

 

3. Pumpgun haglgevær - geværet med et enkelt løb

Et pumpgun haglgevær er, modsat side by side og over-and-under, enkeltløbet. Det anvendes ofte til hav- eller duejagt.

 

4. Halvautomatisk haglgevær - geværet, der (næsten) lader automatisk

Et halvautomatisk haglgevær er også enkeltløbet. Det kaldes ‘halvautomatisk’, fordi en ny patron automatisk lades i kammeret, når den første er skudt afsted. Der er således to patroner til rådighed af gangen.

 

Forskellen på halvautomatisk haglgevær og klassiske haglgeværer

Forskellen på de fire klassiske modeller er også, om de har magasiner eller ej. Side by side og over-and-under har ikke magasiner, men lades ved at knække røret, åbne dem og placere patronerne i løbets kamre. Modsat har et halvautomatisk haglgevær og pumpguns rørmagasiner til to patroner, der kan skydes af efter hinanden.


 

Haglgevær guide: Dette haglgevær skal du vælge

Når du skal købe et haglgevær, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken model der passer til dig. Alle geværer kan nemlig fås i samme prisklasse. Her har vi samlet en forbrugerguide til, hvordan du kan finde det rette haglgevær til prisen og til dig.


 

Det bedste haglgevær til dig, som er nybegynder

Alle jægere har enten en over-and-under eller et side by side gevær, hvoraf de fleste vælger en over-and-under. Som ny jæger eller ny på skydebanen vælger de fleste et over-and-under haglgevær. Prisen, som kan være i den lavere ende af spektret, matcher med den gode kvalitet og brugervenlighed. En halvautomat eller en pumpgun er ofte et ekstra gevær, der ofte bruges, hvis man jagter på fjorden eller går på ande- eller gåsejagt, hvor geværet bliver udsat for sand, jord, snavs, salt og vand.

 

Halvautomatisk haglgevær til hurtig og effektiv jagt

Hvis du går på jagt, hvor du skal være effektiv, hurtig og præcis, er et klassisk halvautomatisk haglgevær det rette valg. Det samme gælder, hvis dit gevær kan blive udsat for snavs eller vand. Det er meget effektivt, fordi det automatisk lader patron nummer to, når du har skudt den første afsted. Det kan være en fordel, hvis du går på jagt for at skyde fugle, eller du dyrker havjagt.


 

Vores sortiment af haglgevær til salg samt haglgevær tilbud

Ved Jægeren & Lystfiskeren er vi beriget af, at vi altid har et stort sortiment af haglgeværer. Det betyder, at vi har noget til enhver smag. Vores brede udvalg består blandt andet af Benelli haglgeværer, Beretta haglgeværer, Bettinsoli jagtgeværer, Blaser haglgeværer, Browning haglgeværer, Escort haglgeværer, Fair haglgeværer, Huglo haglgeværer, Winchester haglgeværer samt meget mere. Udvalget fra nævnte brands dækker mange modeller og alle prisklasser. Så uanset om du lige har fået jagttegn eller har været passioneret jæger eller skeetskytte gennem mange år, har vi garanteret noget der passer til dine jagt drømme, ønsker og behov. Hvis du er på udkig efter særligt billige haglgeværer, bør du orientere dig på vores side “Brugt gevær”, hvor der findes særligt gode tilbud på brugte haglgeværer. Sortimentet indeholder både haglgevær til mænd og haglgevær til kvinder. Vi har desuden haglgeværer i kaliber 12, haglgeværer i kaliber 16 samt haglgeværer i kaliber 20.


 

Salg af haglgevær - køb det bedste haglgevær til prisen hos os

Du er velkommen til at kigge i vores udvalg af haglgeværer. I vores sortiment vil du finde forskellige prisklasser, så du kan være sikker på at find det bedste haglgevær til prisen og til dit behov. Du er også velkommen til at besøge vores fysiske butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg eller kontakte os for rådgivning. Det kan du gøre ved at give os et kald på telefon 98 13 94 00 eller at sende en e-mail til kontakt@jogl.dk for vejledning. Husk, at du skal hente dit våben i vores fysiske butik i Aalborg, hvis du køber det her på vores webshop. Du skal medbringe et gyldigt jagttegn. 


 

VÅBEN SKAL PERSONLIGT AFHENTES I BUTIKKEN (KAN IKKE SENDES).

GYLDIGT JAGTTEGN SKAL MEDBRINGES.