Riffel

 

Riffel

Den gode riffel har været mange jægeres foretrukne jagtvåben i århundreder. Det gælder ikke blot i Danmark – men i hele verden. I tidens løb har riflen naturligvis udviklet sig betragteligt til at inkorporere nye teknologier, ligesom produktionsmulighederne også har skabt ændringer i design i de enkelte varianter af en moderne riffel. Derfor er en riffel i dag ikke bare en riffel – men et instrument, som gennem design og diverse features har mulighed for at tale direkte til den enkelte jægers behov, stil, statur og ønsker.


 

 

Køb din riffel hos Jægeren og Lystfiskeren

Her på siden finder du masser af flotte rifler i mange forskellige design. Og du er naturligvis velkommen til at komme ind og se nærmere på dem alle i vores butik i Aalborg C. Vær særligt opmærksom på, at våben skal afhentes personligt i butikken. De kan ikke sendes. Gyldigt jagttegn skal medbringes. 

 

Alle rifler indskydes i samarbejde med dig på Hvorup Skydebane. Dette er en gratis service, som vi yder alle kunder ved køb af riffel hos os.

Vælg den riffel, der passer bedst til dig

En riffel er som sagt en af de mest udbredte jagtvåben verden over. Det er den på grund af sin evne til at kunne skyde meget længere distancer end for eksempel et haglgevær. Og en riffel er samtidig et våben, der giver mulighed for at træffe sit bytte enormt præcist. Det gælder særligt, hvis man bruger en riffel med kikkertsigte. En riffels kraft og ydeevne bestemmes ud fra dens kaliber. Alle gængse “mellemklassekalibre” kan med det relevante valg af projektil sagtens nedlægge vildt, der findes i Europa til og med størrelsen på en elg. Det samme er naturligvis gældende for kalibre af endnu større styrke. Her er det dog forholdsvist vigtigt at overveje, hvad det er, man ønsker sig med sin riffel. Flere jægere har en tendens til at vælge en riffel med en kaliber, der er højere end det strengt taget er nødvendigt. Og faktisk kan det forårsage en række uhensigtsmæssigheder som resultat. Heriblandt kan for eksempel nævnes et unødvendigt spild af dejligt vildtkød og kraftigt rekyl – eventuelt med rekylskræk til følge. Hos Jægeren og Lystfiskeren er vi dog altid klar til at give dig vores personlige rådgivning og anbefalinger ud fra de behov, du har til din nye riffel. For vi har ubetinget interesse i at give dig den bedste jagtoplevelse gennem en riffel, som du forhåbentlig kan have glæde af i rigtigt mange år fremover.

Derfor vil vi også på det varmeste anbefale at lægge vejen forbi vores fysiske butik i Aalborg, hvis du er på udkig efter en ny riffel. Her har du nemlig mulighed for at mærke, hvordan den enkelte riffel føles i dine hænder. På den måde har du de bedste forudsætninger for at købe en riffel, som du hurtigt vil føle dig ét med. Og det er det, som alt andet lige også vil give dig de bedste resultater på dine kommende jagter.      
 

Køb riffel hos Jægeren og Lystfiskeren – en verden af unikke muligheder

Der findes mange forskellige modeller af en riffel. Måske ved du allerede, hvad du er mest til – og måske er det på tide at vælge en riffel, der passer helt perfekt til din personlige statur og dine jagtmæssige behov. Med alle de muligheder, der findes inden for rifler i dag, er vi sikre på, at vi også har den riffel, som er er den optimale løsning for dig. Et af områderne, hvor riflerne adskiller sig fra hinanden, er ladesystemet. Her findes der fire overordnede kategorier – for eksempel enkeltladesystemet og halvautomatisk. Hvad du vælger, er mest af alt et spørgsmål om personlig præference. Nogle rifler er meget manuelt styret i deres konstruktion, mens andre giver dig mulighed for at affyre skud mere kontinuerligt. Og nogle foretrækker den klassiske metode, mens andre nyder de automatiserede muligheder i de mere moderne jagtrifler.

 

Noget af det, der virkelig adskiller den ene riffel fra den anden, er selve finishen. Her findes der rifler i træ, laminat og syntetiske udgaver med camouflage-design mv. Igen en valg, der er mere personligt, end at det har en egentlig praktisk indflydelse på din jagt. Når du skal købe ny riffel, skal du også overveje, om du har brug for at købe en riffel med kikkertsigte. Siden mange af riflerne er i stand til at skyde forholdsvist kraftigt og langt, er et kikkertsigte en åbenlys mulighed for at øge din træfsikkerhed over længere distancer. Ligesom det er tilfældet med kikkerter til jagt, afstandsmålere og fuglekikkerter mv. fås kikkertsigter med forskellige grad af forstørrelse. Et typisk kikkertsigte til en riffel forstørrer billedet tre til ni gange, hvilket giver dig rigtigt gode muligheder for at se et bytte klart på ret lang afstand. En anden ting at tage i betragtning, når man taler om kikkertsigte til riffel er selve diameteren på objektivets linse. Jo større linsen, der vender ud mod affyringsretningen er, jo mere lys opfanger det pågældende kikkertsigte. Det giver et klarere og lysere udsyn, som er vigtigt, når du skyder med riffel – men princippet er nøjagtigt det samme som i din kikkert. Det løfter dine muligheder for at nedlægge dit bytte på en etisk forsvarlig måde gennem en fuldtræffer med behørig akkuratesse.    

 

Det skal du være særligt opmærksom på, hvis du er på udkig efter din første riffel

Som du måske allerede har lagt mærke til, er den gode riffel til jagt en personlig størrelse baseret på den individuelle jægers aktuelle præferencer. Måske ved du allerede præcis, hvad du leder efter med hensyn til design på din nye riffel, hvilket mærke det skal være, hvilke materialer, den skal være lavet af, hvad for et ladesystem du foretrækker osv. Men måske er du også på markedet for at undersøge alle de muligheder, der er, for således at spore dig gradvist ind på den optimale løsning. Derfor vil vi endnu engang anbefale, at du kommer forbi til en snak, hvis du virkelig vil optimere dine muligheder for at få fat i den allerbedste riffel. Men måske kan det være relevant for dig at vide, hvad det er relevant at spørge ind til, når du skal købe en riffel hos os. Hos Jægeren og Lystfiskeren holder vi enormt meget af at dele vores specialviden med andre. Derfor giver vi dig her nogle relevante spørgsmål, som du kan stille os (eller dig selv) i din proces for at vælge den helt rigtige riffel.

Noget af det vigtigste at tage stilling til, er hvilken type af bytte, du kunne tænke dig at jage med den pågældende riffel. Det er afgørende for, hvilken kaliber riflen skal være, så du sikrer dit bytte en human død ved træf. Det kan også være værdifuldt at gøre dig nogle indledende overvejelser om, hvor meget eller hvor hyppigt du har tænkt dig at bruge din riffel – selvom det naturligvis kan være lidt svingende i udfald – og i forlængelse heraf; hvor lang tid du har tænkt dig at beholde den, selv om det også kan være svært at svare på. Men det kan være relevante spørgsmål, der kan hjælpe dig med at beslutte dig for, om du skal have den fineste riffel, der findes, eller om du indledningsvis kan nøjes med en billigere model. 
 

Du kan også bede om en demonstration af den enkelte riffel, da der kan være forskellige features, der adskiller de enkelte rifler fra hinanden. Det kan være betjeningen af ladesystem, sikkerhedsmekanismen mv. Det kan ligeledes være, at du er interesseret i at høre hvad for noget tilbehør og ekstraudstyr, der er tilgængelig til den pågældende riffel. Det kan for eksempel være rensekits eller anden våbenpleje, riffelkufferter, geværremme eller monterbare kikkertsigter. Vores hylder er fyldt med alt det, du skal bruge inden for jagt. Det gælder naturligvis også for et udvalg af ammunition, der passer til din nye riffel og dine ønsker. 

 

Uanset hvad er det vigtigt, at du tager dig god tid til at spørge om alt muligt vedrørende din nye riffel. For hos Jægeren og Lystfiskeren bestræber vi os altid på at give dig det højeste niveau af service. Det er din garanti for, at du altid får valgt det bedste udstyr til dit niveau, dine behov og ikke mindst dine drømme om det perfekte jagtudstyr. For vi ved – om nogen – hvor vigtig din hobby sandsynligvis er for dig. 

Find en billig brugt riffel eller se du aktuelle tilbud

Hos Jægeren og Lystfiskeren kører vi løbende gode tilbud på meget af det udstyr og grej, vi har i vores sortiment. Derfor kan det også være en god ide at se, om der skulle være et godt tilbud på en riffel eller måske noget tilbehør, du kunne tænke dig. Fra tid til anden modtager vi også brugte rifler i butikken, som eventuelt kunne være noget for dig. Her er der potentielt gode penge at spare på en riffel i høj kvalitet. Derfor kan vi kun anbefale dig at holde et vågent øje med vores gode tilbud og vores afdeling for brugte våben, hvor du også nemt finder gode brugte jagtrifler

jagtrifler