Brugt riffel

 

Brugte rifler til jagt 

Alle nye og brugte rifler indskydes i samarbejde med kunden på Hvorup Skydebane. Dette er en gratis service, som vi yder alle kunder ved køb af riffel hos os. Våben skal afhentes ved personligt fremmøde i vores fysiske butik. De kan desværre ikke sendes. Gyldigt jagttegn skal altid medbringes og fremvises ved køb af brugte jagtrifler.

 


 

Om køb af brugte rifler

At købe en brugt jagtriffel kan være en vanskelig proces, hvis man ikke har prøvet det før. Der findes et utal af muligheder at vælge mellem, når det kommer til kaliber, design, ladesystem, ekstraudstyr, stand osv. Men det er der heldigvis råd for. For hos Jægeren og Lystfiskeren er vi naturligvis klar til at hjælpe dig med at finde den rette brugte riffel til dig. Vi tager aldrig brugte rifler ind i vores sortiment, som vi ikke selv kan stå inde for at sælge videre til dig. Derfor giver vi dig hellere end gerne en grundig fremvisning og demonstration i vores fysiske butik i Maren Turis Gade  i Aalborg af en hvilken som helst brugt riffel, du kunne være interesseret i.

 

Det er selvsagt, at du bør være særligt opmærksom på faktorer som sikkerhed og budget, når du er på markedet efter en brugt riffel eller blot overvejer at købe brugt. Men det vigtigste er nok at tage dig god tid og ikke tage forhastede beslutninger, når du er ude og afsøge markedet for, hvilke brugte rifler til jagt der aktuelt er tilgængelige. Det kan selvfølgelig være fristende at slå til på et godt tilbud, som man har fundet på det private brugtmarked. Men her har du ikke altid de samme muligheder for at få en grundig gennemgang af en brugt riffel – ligesom du heller ikke har de samme muligheder for at sammenligne med andre relevante muligheder inden for samme prisramme.
 


Hos Jægeren og Lystfiskeren hjælper vi dig hellere end gerne med at identificere eventuelle brugsspor, så du er fuldstændig sikker i din brugthandel. Som virksomhed, der bestræber os på at dele vores ekspertise og erfaring med dig og resten af vores kunder, har vi kun den største interesse i en handel. Og det gælder i særdeleshed også i en handel med brugte rifler til jagt, hvor vores ekspertise, kompetencer og store udvalg af muligheder også vil være en åbenlys fordel for dig. Der findes heldigvis utallige muligheder for at anskaffe sig en rigtig god brugt riffel i rigtig god stand, som du kan have fornøjelse af i de næste mange år, hvis du tager dig lige så godt af den som den tidligere ejer. Vi har kun brugte jagtrifler i vores sortiment, som har gennemgået et gennemgribende kvalitetstjek fra en af vores medarbejdere med et indgående kendskab til mulige problemer med brugte rifler af enhver tænkelig type. Derfor vil vi til hver en tid anbefale, at du kommer til en forhandler som os, hvis du sætter pris på, at dit udstyr er 100 % i orden, inden du begiver dig ud på jagt med en brugt jagtriffel.  


 

 

 Uanset om du erhverver dig en ny eller en brugt riffel, vil du blive tilbudt en indskydning sammen med en af vores kyndige eksperter.

 

Det skal du være særligt opmærksom på ved køb af en brugt riffel

Noget af det første, du bør lægge mærke til, når du inspicerer en brugt riffel med henblik på eventuelt at købe den, er selve løbet på riflen. Lad dig ikke vildlede af et forholdsvist velholdt ydre, da det sjældent har indflydelse på, hvordan den pågældende riffel er at skyde med. Her kan selv ganske små uhensigtsmæssigheder i riflens indre give store og oftest negative udfald i affyringen af ethvert skud med riflen. Der findes fortsat rigtig mange jægere, der ikke vedligeholder løbet på deres våben tilstrækkeligt, og det er derfor noget, du skal undersøge med det samme, når du køber en brugt riffel. 

 

Til gengæld findes der naturligvis også rigtigt gamle brugte rifler ejet af stolte entusiaster, der har et løb i den allerfineste stand inderst til yderst. Begynd din inspektion med at kigge gennem løbet fra kammeret og ud mod riflens munding. Her bør du holde mundingen op til en klar lyskilde, hvis ikke der findes instrumenter til inspektion af brugte rifler i den umiddelbare nærhed. Hvis det indvendige af løbet synes mat eller decideret beskidt med aflejringer fra tidligere affyringer, er det første tegn på, at du har at gøre med en brugt riffel af en tvivlsom kvalitet. Kammeret bør herefter efterses for eventuelle ridser og huller, da disse kan være tegn på alt for hårdhændet rengøring, rengøring med de forkerte redskaber, forkerte ladninger og anden misligholdelse af riflen. Mørke pletter eller små forhøjede områder i løbet kan antyde begyndende rust, og du bør også nærstudere mundingen for at se, om der er ridser eller andre småskader, der rører ved de indvendige riller, da det utvivlsomt vil påvirke projektilets retning, når det forlader løbet og forårsage betydelige unøjagtigheder i træfsikkerheden.    

 

Aftrækkeren på en brugt riffel bør også have et eftersyn. En aftrækker, der går alt for let, er potentielt farlig at tage med ud, hvis man endnu ikke har et indgående kendskab til følsomheden af den pågældende aftrækker på en jagtriffel, der er købt brugt. Spænd hanen på en tom riffel og giv den et kraftigt stød i bunden for at se, om affyringsmekanismen udløses. Hvis den gør, er det et tydeligt tegn på, at aftrækkeren går alt for let på den brugte riffel. Du bør også sikre dig, at aftrækkeren har en jævn og ubesværet gang. Det samme gælder for sikringen. Her er det også vigtigt, at sikringen kører friktionsfrit, da det kan være en bekostelig affære at reparere den. Undersøg også overgange mellem træ og metal for rust, da det oftest er her, der kan være problemer på en brugt riffel – eller overgangen mellem kunststof og metal, hvis der er tale om en brugt riffel med et skæfte i syntetisk materiale. 

 


 

Vores sortiment indeholder brugte rifler til salg fra flere forskellige brands. Udvalget ændrer sig konstant. Men vi har altid noget forskelligt i sortiment, så der er noget for enhver smag eller præference.

 

 

Husk det relevante tilbehør, når du køber en brugt riffel

Hos Jægeren og Lystfiskeren har vi alt det, du skal bruge som jæger - Og endnu mere til. Her finder du naturligvis de helt essentielle ting, som er værd at overveje som tilkøb, når du køber en brugt riffel. Det er for eksempel tilbehør som en geværkuffert eller et foderal, som du har brug for, når du skal transportere din riffel rundt på lovlig og bekvemmelig vis. Som vi har antydet i nogle af de ovenstående afsnit, er det også vigtigt at have en form for rensekit til din riffel. Ideelt set bør du rense din riffel pr. cirka 20 affyringer, eller hvis du har haft den med ud i vådt vejr som regn eller sne. Det vil være med til at sikre, at du kan have glæde af din riffel i mange år, da du hermed sørger for at fjerne aflejringer, som kan forvolde skade og sænke kvaliteten af din riffel betragteligt over tid.

 

Du kan altid finde brugte rifler i vores våbenrum. Sortimentet ændrer sig konstant. Men der vil altid være brugte rifler til enhver jægers smag. 

 

Køb af brugt riffel ved Jægeren & Lystfiskeren

Hos Jægeren og Lystfiskeren er vi altid klar til at guide dig til køb, som giver mening for dig. Det gælder naturligvis også, når du er på udkig efter en brugt riffel eller ønsker råd og vejledning til at behandle dit udstyr, så du kan få det største udbytte af dit køb, hvad enten du køber det brugt eller nyt. Du er derfor også altid velkommen til at komme forbi til en uforpligtende snak om de forskellige muligheder, inden du beslutter dig for, hvad der er den mest rigtige og aktuelle løsning for dig. Alternativt er du også meget velkommen til at kontakte os telefonisk via nummeret 98139400 eller skrive en mail til os på kontakt@jogl.dk. Så vender vi tilbage på din henvendelse så hurtigt som muligt. Vores sortiment af brugte rifler til jagt er stort og indeholder som oftest produkter fra brands som CZ, Mauser, Merkel, Sako, Sauer, Steyr, Tikka, Winchester og endnu flere. Sortimentet indeholder noget for enhver smag. Derfor håber vi også på, at vi kan hjælpe dig med at finde din nye brugte jagtriffel.