Salonriffel

Salonriffel

I mange hensyn er en salonriffel en rigtig god riffel at starte med, eftersom den ikke er nær så voldsom, som så mange andre rifler.

 

Hos Jægeren & Lystfiskeren har vi et stort udvalg af våben, og vores udvalg af salonrifler dækker også forskellige design i den enkelte riffel. Vores salonrifler er ikke nær så dyre som en almindelig riffel eller et haglgevær, men det er der også en grund til. En salonriffel må ikke benyttes til samme jagt, som de større og dyrere gevær.


Den bedste og præcise salonriffel

Som med alle andre geværer skal du altid sørge for at have et jagttegn, før du overhovedet begynder at overveje, hvilken riffel der skal være din næste riffel. Det eneste det kræver for at få et jagttegn, er at du er fyldt 16 år, og at du har bestået den rette prøve. Har du fået dit jagttegn, skal du altid huske at medbringe det, når du køber din næste salonriffel hos Jægeren & Lystfiskeren.

 

Mange anbefaler en salonriffel som et godt gevær at starte med, når man vil lære at bruge et gevær med henblik på at gå på jagt. Den primære årsag er, at en salonriffel ikke er nær så stor, og den larmer næsten ikke. Fordi en salonriffel ikke larmer i samme stil som mange andre større geværer, behøver du for eksempel ikke nødvendigvis at have høreværn på. 

 

Eftersom ammunitionen til en salonriffel er så billig, er det også en god måde at træne med en salonriffel, inden man for eksempel tager skridtet videre til en jagtriffel. Med billig ammunition kan man også bedre argumentere over for forældre, at ældre børn eksempelvis kan få lov til at skyde til mål i baghaven. På den måde er der mulighed for endnu mere træning inden en potentiel jagt på småvildt. 

På jagt med din salonriffel

Når du er blevet bekendt med din salonriffel og føler dig klar til at gå på jagt, skal du blot huske på at have den korrekte ammunition, alt efter om du har en almindelig salonriffel eller en magnum salonriffel. Sidstnævnte er nemlig farlig op til 3 km afstand, mens den almindelige salonriffel er farlig op til 2 km afstand. Alle projektiler er af bly og har en såkaldt ‘hollow point’-spids. 

 

Med den almindelige salonriffel kan du stadig begynde at træne at gå på jagt og skyde småvildt, for eksempel. Med kraften bag en salonriffel er det selvsagt kun småvildt, den er godkendt til at bruge til jagt.

 

Med en salonriffel må du jage husmår, ilder, mink, vildkanin, agerhøne, blishøne, ænder, vadefugl, sølvmåge, sildemåge, svartbag, fiskehejre og skarv. Så selvom den ikke er lovlig at gå på vildtjagt med, kan man stadig øve sig på små dyr. Salonrifler bliver hovedsageligt brugt i maj og juni måned, når der skal reguleres i rågeunger.

 

Hvis du vælger en salonriffel af typen Magnum, udvider du dit katalog af vildt, du må gå på jagt efter. Udover de allerede nævnte dyr, så kan du tilføje ræv, hare, fasan, vaskebjørn, mårhund og gæs. Hvis du føler dig inspireret af Jørgen Skouboe fra Nak & Æd, så skal du ligesom ham, have fat i en salonriffel Magnum til at skyde eksempelvis harer med. Hvordan du efterfølgende vælger at tilberede den, er op til dine egne kokkeevner.

 

Du kan se vores udvalg af salonrifler her på siden, og så glæder vi os til at se dig, når du kommer ind i butikken for at hente dit nye jagtvåben. Du skal bare huske dit jagttegn.


 salon riffel