Salonriffel

Salonriffel

I mange hensyn er en salonriffel en rigtig god riffel at starte med, eftersom den ikke er nær så voldsom som så mange andre rifler.

 

Hos Jægeren & Lystfiskeren har vi et stort udvalg af våben, og vores udvalg af salonrifler dækker også forskellige design i den enkelte riffel. Vores salonrifler er ikke nær så dyre som en almindelig riffel eller et haglgevær, men det er der også en grund til. En salonriffel må nemlig ikke benyttes til samme jagt, som de større og mere eksklusive rifler og geværer.


Den bedste og præcise salonriffel

Som med alle andre geværer skal du altid sørge for at have et jagttegn, før du overhovedet begynder at overveje, hvilken riffel der skal være din. Det eneste det kræver for at få et jagttegn, er at du er fyldt 16 år, og at du har bestået de rette prøve. Har du fået dit jagttegn, skal du altid huske at medbringe det, når du ønsker at købe din næste eller første salonriffel her hos Jægeren & Lystfiskeren.

 

Mange anbefaler en salonriffel som et godt gevær at starte med, når du vil lære at bruge et gevær med henblik på at gå på jagt. Den primære årsag er, at en salonriffel ikke er nær så stor, og den næsten ikke larmer. En salonriffel larmer ikke i samme grad som mange andre større rifler. Det er eksempelvis ikke et “must” at have høreværn på. 

 

Eftersom ammunitionen til en salonriffel er billig, giver det også god anledning til at øve skudafgivelse med en salonriffel, inden der opgraderes til en decideret jagtriffel. Med billig ammunition kan der også bedre argumenteres over for forældre, at ældre børn eksempelvis kan få lov til at skyde til måls i baghaven. På den måde er der ligeledes yderligere mulighed for mere træning, inden en potentiel jagt på småvildt går ind. 


 

På jagt med din salonriffel / Salonriffel regler

Når du er blevet bekendt med din salonriffel og føler dig klar til at gå på jagt, skal du blot huske at have den korrekte ammunition, der afhænger af om du har en almindelig salonriffel eller en magnum salonriffel. Sidstnævnte er nemlig farlig helt ud på 3 kilometers afstand, mens den almindelige salonriffel “kun” er farlig ud på 2 kilometers afstand. Alle projektiler er af bly og har en såkaldt ‘hollow point’-spids. 

 

Selvom den almindelige salonriffel ikke er lige så voldsom i skudafgivelsen som en magnum salonriffel, er det på ingen måde en hindring for træning af skudafgivelse samt jagt på småvildt med en helt regulær salonriffel. Lige meget hvilken type salonriffel du har eller ønsker at erhverve dig, må den kun anvendes til jagt på småvildt, eftersom salonriffel projektilernes kraft ikke er høj nok til at nedlægge større vildt.

 

Med en salonriffel må du jage/regulere vildt som husmår, ilder, mink, vildkanin, agerhøne, blishøne, ænder, vadefugl, sølvmåge, sildemåge, svartbag, fiskehejre og skarv. Så selvom den ikke er lovlig at anvende på jagter med større vildt, giver en salonriffel stadig god anledning til at praktisere jagt og regulering på småvildt. Salonrifler bliver hovedsageligt brugt i maj og juni måned, når der skal reguleres rågeunger.

 

Hvis du vælger en salonriffel af typen Magnum, udvider du dit katalog af vildt, som du må nedlægge i forbindelse med jagt og regulering. Udover de allerede nævnte dyr, kan der på listen tilføjes dyr som ræv, hare, fasan, vaskebjørn, mårhund og gæs. Hvis du føler dig inspireret af Jørgen Skouboe fra Nak & Æd, så skal du ligesom ham have fat i en salonriffel Magnum, der giver anledning til at nedlægge harer. Hvordan du efterfølgende vælger at tilberede den, er op til dine egne kokkeevner.

 

Du kan se vores udvalg af salonrifler her på siden, og så glæder vi os til at se dig, når du kommer ind i butikken for at hente dit nye jagtvåben. Du skal bare huske dit jagttegn.


 

Køb din første eller næste salonriffel ved Jægeren & Lystfiskeren

Hvis du ønsker at erhverve dig en salonriffel, står vores eksperter altid klar til at hjælpe og vejlede dig med at finde den bedste salonriffel til dig, dine behov og dine ønsker. Vi er privilegerede over at have et stort sortiment af salonrifler. Ligegyldigt om du søger en salonriffel til baneskydning, en salonriffel til jagt og regulering eller en salonriffel med lyddæmper, har vi noget i våbenrummet til dig. Har du spørgsmål angående salonriffel regler, salonriffel kaliber eller lignende, er du meget velkommen til at spørge vores eksperter til råds. Du har mulighed for at kontakte dem via telefon på nummeret 98139400 eller skrive en mail til kontakt@jogl.dk. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme og besøge os i vores fysiske butik i Maren turis gade i Aalborg. 


 


 salon riffel