Luftgevær til jagt eller fritid | Jægeren & Lystfiskeren

Luftgevær- & våben

 

Luftgevær til jagt, konkurrence og fritid

Er du på udkig efter et luftgevær med magasin eller uden magasin, der skyder hagl med sammenpresset luft eller lufttryk? Så er det her, du skal kigge.

Både her på vores webshop og i vores fysiske butik i Aalborg vil du være sikker på at kunne finde dit næste luftgevær til jagt, konkurrence eller skud mod skydeskiver – og vi hjælper dig altid gerne med at finde det helt rigtige. 

 

 


 

Hos Jægeren & Lystfiskeren står vi klar til at rådgive om luftgevær

Vi tilbyder dig altid kyndig vejledning, uanset om du er på udkig efter et luftgevær med magasin, et luftgevær med fast løb, knækløb eller et våben af et bestemt mærke.
Hos os finder du blandt andet luftgeværer fra:

 

 Gamo

Hatsan

Weihrauch

 

Hvis du køber våben hos os i kaliber 4,5 kan vi sende dem til dig. Køber du våben i kaliber 5,5, skal de afhentes i vores butik i Aalborg med gyldigt jagttegn.

Luftgevær regler: Hvad skal du vide?

Der eksisterer en række luftgevær regler, der er en del af våbenloven, som du skal kende til og overholde, når du vil købe et luftgevær.

Vi har samlet alle gældende luftgevær regler for dig her – men du bør altid kontakte dit lokale politi for de gældende regler på købstidspunktet, da luftgevær regler kan ændres.

Aldersgrænsen på at eje, købe og bruge våben

Aldersgrænsen for, hvornår du lovligt må købe, eje og anvende et luftgevær er 18 år.

Hvis du er medlem af en skytteforening og har fået tilladelse af myndighederne til at bruge dit våben til træning i foreningen, er der dog undtagelser.

Våbentilladelse og jagttegn - hvornår?

Du skal have våbentilladelse eller et jagttegn for at eje, købe og bruge et luftgevær, hvis dit våben har en større kaliber end 4,5 mm.

Hvis dets kaliber er 4,5 eller mindre, og du er fyldt 18 år, kræver det ikke en våbentilladelse eller et jagttegn at bruge det.

Opbevaring af dit luftgevær

Hvis dit luftgeværs kaliber er større end 4,5 mm, eller hvis du opbevarer et luftgevær i dit hjem, skal du altid opbevare det i et godkendt og aflåst våbenskab.

Guide: Overvejelser du bør gøre dig, før du vælger luftgevær

Er du i tvivl om, hvordan du vælger det rigtige luftgevær til dine behov? 

Så har vi her samlet en guide til, hvordan du kan finde det luftgevær, som er det rette for dig.

Er du nybegynder eller øvet?

Er du nybegynder, er et klassisk luftgevær med fast løb og en kaliber på 4,5 mm oplagt.

Hos os kan du også finde mindre luftpistoler til dig, som er helt nybegynder, og som vil have den allerførste fornemmelse af at bruge våben.

Er du mere øvet, og skal bruge et jagtgevær til jagt, anbefaler vi et luftgevær med magasin, som er 5,5 mm.

Hvad skal du bruge til dit luftgevær til?

Dit valg skal også afhænge af, hvad du skal bruge det til. Hvis du skal skyde efter en skydeskive eller til måls på genstande på et område, du selv ejer, er et luftvåben på max 4,5 mm det rette valg.

Hvis du leder efter et våben til jagt eller konkurrence, er et luftvåben med kaliber 5,5 mm nødvendigt.

Her vil et luftgevær med magasin og kikkert være oplagt. Husk, at de gældende luftgevær regler i dette tilfælde dikterer, at du skal have et jagttegn eller en våbentilladelse, og at det skal opbevares aflåst.

Køb dit luftgevær hos Jægeren & Lystfiskeren

Vi vejleder dig altid gerne i dit valg mellem et luftgevær med magasin eller uden, størrelse, længde, hagl til luftgeværer, og meget andet.

Du er altid velkommen til at besøge os i vores butik i Maren Turis gade 6 i Aalborg, sende os en e-mail til kontakt@jogl.dk eller ringe til os på telefon 98 13 94 00.

Husk, at du kan få våben op til kaliber 4,5 tilsendt. Våben med kaliber 5,5 skal skal afhentes i vores butik i Aalborg med gyldigt jagttegn.